StoryEditor
KORONAVJENČANJE

Mladenci se vjenčali pod maskama na granici: ‘Nismo željeli mijenjati ranije zakazani datum‘

Norveška nevjesta i švedski mladoženja svoje zavjete izmijenili na ceremoniji održanoj na samoj granici između dviju zemalja
Ilustracija
 Alexander Ryumin/Tass/Profimedia

Ljubav, čini se, sve pobjeđuje.

Čak i koronakrizu i sve moguće mjere vezane uz vjenčanja. Pa čak i udaljenost.

Dokazao je to jedan norveško-švedski par mladenaca kojima nije palo napamet otkazati vjenčanje usred pandemije.

Odlučili su ići po svom.

Tako su norveška nevjesta Camilla Oyjord i švedski mladoženja Alexander Clern svoje zavjete prije nekoliko dana izmijenili na ceremoniji održanoj na samoj granici između dviju zemalja.

Bili su odvojeni tek bijelom vrpcom.

Svatko se fizički nalazio u vlastitoj državi, pridržavajući se mjera o suzbijanju širenja koronavirusa.

Par je za BBC kazao da više nisu mogli čekati odluku o ukidanju ograničenja, a zanimljivo je i to da je mladenka ideju o takvome vjenčanju iznijela u šali.

- Nismo željeli mijenjati ranije zakazani datum... željeli smo se vjenčati! - rekli su.

S obzirom na to da je Švedska imala puno opušteniji pristup u borbi protiv koronavirusa u odnosu na ostale europske države, susjedne zemlje poput Norveške nisu je stavile na popis zemalja u koje se smije putovati.

Bio je to popriličan problem za mladence, ali doskočili su mu.

Odlučili su zavjete izmijeniti u šumi u jugoistočnoj norveškoj regiji Holebekk, na samoj granici sa Švedskom. Mladenci su stajali na suprotnim stranama, s maskama, a bili su odvojeni tek satenskom bijelom vrpcom koja je označavala granicu.

Mladenka Camilla Oyjord priznala je kasnije medijima da je prijedlog o takvome vjenčanju iznijela u šali, no da su prijatelji i članovi dviju obitelji zamisao prihvatili s oduševljenjem.

Mladoženja Alexander Clern novinarima je rekao kako ni on ni njegova izabranica nisu očekivali da će bilo tko od bliskih prijatelja prisustvovati svečanosti, s obzirom na to da put do odabranog mjesta vodi dugačkom šumskom stazom. Na kraju su oboje bili oduševljeni brojem gostiju na svojoj ''šumskoj'' ceremoniji sklapanja braka. Posve jedinstvenoj.

Među nezvanim gostima bila su i dvojica policajaca. Oni su vodili računa o tomu da nitko slučajno ne prijeđe granicu.

- Policajci su nas ljubazno upitali mogu li i oni prisustvovati obredu. Naravno da smo na to pristali - rekli su mladenci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2020 16:06