URADI SAM

Mladi ljubavni par u 18 mjeseci kamionsku prikolicu pretvorio u funkcionalni dom: Pogledajte ovu senzaciju!

 Marcus Williams// Swns/Profi
Gotovo svaki korak u preuređenju odradili su sami - od podne izolacije do postavljanja stolarije

Mladi par iz West Yorkshirea u Engleskoj odlučio se na nezaboravan "uradi sam" projekt kojim su od prikolice kamiona dobili funkcionalan dom. Inženjer Marcus Williams i njegova partnerica Helen Ambler utrošili su osamnaest mjeseci i 55 tisuća funti (oko 486 tisuća kuna) na transformaciju trinaest metara dugačke prikolice u životni prostor.

Pritom su gotovo sav posao odradili potpuno sami. Krenuli su s podnom izolacijom, podizali su zidove i postavljali stolariju, a za rijetke poslove koje nisu smjeli obavljati sami, unajmili su majstore.

Marcus i Helen prikolicu su pretvorili u kabinu s dnevnom i spavaćom sobom, kupaonicom i kuhinjom, a uspjeli su ugraditi i peć te postaviti solarne panele.

Isprva im nije bila namjera od prikolice napraviti dom, već su željeli kombi prilagoditi životu na putu. "Htjeli smo preurediti kombi i u njemu putovati. Na kraju nam se više svidjela ideja uređenja kamionske prikolice zbog prostora koji nudi", kazao je 26-godišnji Marcus.

Iako su si napravili dom iz snova, shvatili su da to nije konačan cilj njihovih "uradi sam" projekata, pa su odlučili kamion-kabinu iznajmljivati i zarađeni novac uložiti u nešto novo. No, nisu htjeli otkriti što.

Marcus i Helen uskoro će dobiti i dijete, a ne boje se da će im roditeljstvo omesti planove za buduće projekte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:24