TIRADA VANJE FOTOVIĆA

Modni bloger i chef izazvao buru na mrežama: ‘Da, ja sam peder koji ne podržava Pride! Evo zašto‘

 Instagram
Vanja Fotović tvrdi da je uvijek za ljubav, ali nikada za ‘razvratno paradiranje po ulicama‘

Modni bloger i chef Vanja Fotović (23) izazvao je pravu buru na društvenim mrežama. Na TikToku je objavio da ne podržava Pride te objasnio zašto se neće pridružiti zagrebačkoj Povorci ponosa ove subote.

- I da nije korone, ja ne bih išao na Pride. To je nešto što ja ne podržavam. Kako peder ne podržava Pride? Pa lijepo. Zato što ne znam za što se prosvjeduje, odnosno šeta s ljubavlju i koja sva to prava traže koja ti nemaš. Meni nitko nijednom nije nikada moje pravo nijedno uskratio, a ako pričamo o pravima da posvajaš dijete i da se ženiš, a majstore odi u Amsterdam pa se ženi. A što se tiče djece, ja nikada nikome na Balkanu od LGBT populacije ne bi dao da posvajaju djecu, ne zbog njih, nego zato što bi to dijete proživljavalo pet puta veći teror nego koji si proživljavao ti kao peder kad si bio u tim godinama - ispričao je Vanja u videu objavljenom prije dva dana koji je skupio 37.000 lajkova i 1400 komentara, a podijeljen je 1850 puta.

Kasnije se i osvrnuo na neke od odgovora.

image
Instagram

- Znao sam da će video izazvati mnoge burne reakcije među pripadnicima LGBT populacije. Kao član LGBT populacije, odnosno nisam član, samo sam jedna obična pederčina, i to ne svojim odabirom, imam potpuno pravo reći da je Pride za mene bespotrebna stvar i nitko me ne može uvjeriti da je gola guzica i lizanje bradavica na Prideu nešto što se treba prihvatiti pod normalno. Ne, nikad se to ne treba prihvatiti pod normalno jer nisu pederi oni koji ližu bradavice na Prideu. A što se tiče diskriminacije LGBT populacije uzmite u obzir da svaki dan diskriminaciju proživljava i ono autistično dijete, dijete s posebnim potrebama, debelo dijete i dijete koje nosi naočale pa mi recite da li jednog dana ti ljudi trebaju imati Pride za autistične? Ne - rekao je Vanja, inače šef kuhinje ugostiteljskog objekta Vicko u Starigradu.

image
Instagram

- Ljubav uvijek, razvratno paradiranje po ulicama nikad. Što se tiče posvajanja djece, ne znam kad sam rekao da bi dva pedera ili dvije lezbe loše odgojili dijete, ne, nikad. Jednog dana kada dođe do toga da ja trebam sa svojim partnerom posvojiti dijete ili platiti surogat majku da mi rodi dijete, svakako to neće biti u Hrvatskoj niti na Balkanu. Jer ja u životu ne bi tom djetetu dozvolio niti priuštio diskriminaciju, omalovažavanje i teror, duplo gori od onog terora koji sam ja proživljavao kad sam bio dijete. Empatija vam nije jača strana? - odgovorio je Vanja kritičarima njegovog stava.

Nakon što se razvila šira rasprava oko njegovih objava Vanja se o svemu oglasio i na Instagramu u podužoj objavi “kojom ćemo zatvoriti temu i poglavlje terora od strane LGBTQ+ zajednice jer jedan peder (čitaj ja) ne podržava gay pride, povorku ponosa ili kako već to želite nazvati”.

image
Instagram

- Zašto jedan peder ne podržava gay pride, ali nikome nije zabranio da posjeti isti? Zato što mu ni jedno pravo ije uskraćeno, zato što mu ne treba jedan dan da bude ono što je zapravo 365 dana u godini. Zato što smatra da je jako velika razlika između prava i diskriminacije, zato što mu zaista ni jedno pravo nikada nije uskraćeno u društvu. Prava kao prava, dragi moji pederi u Hrvatsko, imate sva, ali sva. Hoćeš se vjenčati? Možeš. Hoćeš udomiti dijete? Možeš! Pa mi objasnite koje vam još to pravo nedostaje, a razlikuje vas od ostatka građanstva u Hrvatskoj? Nešto što se vodi pod parolom ljubavi i jednakosti se ne može tražiti na način golih guzica i bradavica s kožnim kajlama oko vrata. Ne možete nabadati Isusa na štikle i očekivati od vjernika da vas prihvate, to pod normalno ne možete objasniti ni meni kao ateistu, a kamo li nekom vjerniku. Ne možete očekivati prihvaćanje na taj način. Dokle god postoji nekolicina na Prideu koja će uništavati taj ostatak “normalnih” ja neću prisustvovati toj povorci - dio je Vanjine Instagram objave u kojoj je hejterima poručio da trenutačno uživa na austrijskim proplancima.

- Htio bih vam zahvaliti na 5000 novih pratitelja, jer znate to svakako puni moji budžet, od kojeg će idući mjesec trebati ubrizgavati botoks - koji ste mi vi, spasitelji moji, omogućili da radim - dodao je Fotović za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 07:40