SHOPPING PATROLA

Mogu li ugasiti taj vještičji kotao, pita suprug. Nema šanse! Obožavam ovaj kućni gadget

 Shutterstock
Difuzori eteričnih ulja korisni su za zdravlje, objašnjava naša Marijana Galović, a ujedno su i lijep dodatak u interijeru

Mogu li ugasiti ovaj vještičji kotao, pita me suprug, a na moje uvrijeđeno pitanje kako je moguće da mu se ne sviđa prekrasni i korisni difuzor, hladno odgovara da "smrdi, dimi i svijetli zeleno". Zabranjujem mu da ga ugasi, jer su djeca "šmrkava", a eterično ulje ravensare će ih 100 posto spasiti u tom stanju.

Ako već niste naletjeli na ovaj zanimljivi kućni gadget, evo o čemu je riječ.

Difuzori su naprave namijenjene raspršivanju eteričnih ulja u prostor u obliku sitnih kapljica. Veličina tih kapljica je vrlo mala, mikroskopski sitna, stoga sliče na oblak, odnosno izmaglicu. Sitne kapljice eteričnog ulja izravno prodiru do alveola u plućima i time se pospješuje ljekovitost ulja. Difuzori, za razliku od aroma lampi, ne zagrijavaju eterično ulje, nego ga raspršuju u sitne kapljice u cijelosti, čime je sačuvana njihova ljekovitost. Postoje dvije vrste: klasični difuzori ili nebulizatori i ultrazvučni kojima se bavimo danas.

U klasične ide samo eterično ulje, bez vode. Oni su obično prikladni za veće kvadrature i brže ispune zrak eteričnim uljem te se ne preporučuje da su uključeni non-stop. U ultrazvučne difuzore se uz eterična ulja dodaje i voda pa djeluju i kao ovlaživači zraka za manje prostore i mogu raditi 24 sata. Naš difuzor s početka priče je ultrazvučni, i osim što ovlažuje zrak i raspršuje ulje, također mijenja boje, ili se može izabrati jedna od nekoliko boja u kojoj će svjetliti, pa je tako i noćna ili ambijentalna rasvjeta.

U posljednje vrijeme lijepo su dizajnirani, a važno je istaknuti da ulja koja koristite moraju biti prirodna, provjerena i eterična, nikako ne mirisna, jer ona mogu predstavljati opasnost za zdravlje.

Osim što ovlažuje zrak, lijepo miriše i svijetli, difuzor podiže kvalitetu zraka u prostoriji te dokazano popravlja raspoloženje (osim možda gospodinu s početka priče). Na web stranicama proizvođača eteričnih ulja informirajte se koja bi bila prikladna za vas te se prepustite malom wellness užitku u udobnosti svog doma.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Aroma difuzori dolaze u brojnim izvedbama i dizajnerskim rješenjima. Najteži dio je odabrati, ipak, vodite računa o veličini spremnika. Što veći spremnik, to rjeđe morate dolijevati vodu. Preporučljivo je koristiti destiliranu vodu zbog manjeg taloženja kamenca.

AROMARA

Bliss, aroma difuzor

Cijena: 339 kn

Namijenjen je raspršivanju vode i eteričnih ulja u prostor u obliku mikroskopski sitnih kapljica, odnosno suhe maglice.

LED OSVJETLJENJE: 7 boja

KAPACITET: 300 ml

PROSTOR PRIMJENE: 40 m2

www.aromara.hr

TERRA ORGANICA

DREAMY, ultrazvučni difuzer, rozi

CIJENA: 289 kn

Ultrazvučni je difuzer najnovije generacije, jednostavan je za korištenje i održavanje, a omogućuje čišćenje zraka, relaksaciju te stvara aromatičnu atmosferu.

LED OSVJETLJENJE: 7 boja

KAPACITET: 150 ml

PROSTOR PRIMJENE: do 20 m2

www.terra-organica.hr

MEDIKOR

Aria - aroma difuzor, ovlaživač i noćno svjetlo

CIJENA: akcijska 382,50 kn (redovna 450 kn)

Bogat dizajn tamnog drveta dat će dašak elegancije i eko luksuza u bilo kojem prostoru.

LED OSVJETLJENJE: 8 boja

KAPACITET: 400 ml

PROSTOR PRIMJENE: 40 m2

www.medikor.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:44