SHOPPING PATROLA

Možda ne možete u Schladming, no i za staze Sljemena i Platka trebaju vam dobre skijaške rukavice

 Yulkapopkova
Naša Lana Mindoljević istražila je kako odabrati najbolje skijaške rukavice te kako ih održavati da još godinama budu kao nove

Postoje ljudi koji se raspamete kad vide snijeg, odmah vade buce, saonice, skije i jure onamo gdje ga ima najviše. A postoje i oni drugi, koji ga vole vidjeti samo na fotkama na Instagramu, kojima odsutno daju lajk zamotani u debelu deku, bez ikakvog interesa za takve prizore uživo.

Ako ste u ovoj prvoj skupini, sigurno znate da su dobre rukavice jedan od najvažnijih komada opreme za uživanje u snježnim radostima. Sjetite se samo Janice koja je sljemensku utrku vozila gole ruke: Janica je čudo, vi niste, pa radije ne pokušavajte.

Možda ne možete na austrijska, francuska i slovenska skijališta, ali snijeg je ove zime bio darežljiv i prema Gorskom kotaru, Medvednici i brojnim drugim hrvatskim brdima i planinama.

Pri odabiru rukavica treba voditi računa o nekoliko stvari. One ne služe samo za grijanje ruku nego su i važna zaštita u slučaju pada. Važno je odabrati pravu veličinu rukavica: ispravna je ona kad na vrhu prstiju još ima malo prostora. Ako vrhovi prstiju dodiruju rukavicu, zrak neće moći cirkulirati i doći će do hlađenja ruku, a mogući su žuljevi. Treba obratiti pozornost i na dizajn i materijal, koji mora biti vodootporan, a ruke u njima moraju moći “disati”.

Kako bi vam rukavice trajale što dulje, važno ih je pravilno sušiti i održavati. Perite ih po uputama na etiketi, obavezno bez omekšivača, kako biste očuvali vodootpornu membranu. Nikada ih nemojte sušiti direktno na izvoru topline (npr. radijatoru), nego na sobnoj temperature jer bi vam se u suprotnom vanjski, zaštitni sloj mogao oštetiti.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Ponuda je golema i na prvi pogled teško je uočiti koje se ključne razlike. Najprije morate odabrati želite li rukavice koje imaju pet odjeljaka, za svaki prst, ili one s dva, za palce i ostale prste. Sljedeće što će vam biti važno je materijal, koji mora biti vodootporan, a podstava rukavica topla i ugodna.

DECATHLON

Skijaške rukavice Wedze 100
Cijena: 69,99 kn
Tople rukavice s brušenom podstavom s punjenjem od 150 g/m² i rastezljivom uzicom oko zapešća
Materijal: poliester, poliuretan
Dodatno: vodoodbojne, vodootporne, vjetrootporne
www.decathlon.hr

image
Lana
ROST ŠPORT

Rukavice Reusch Ferdi R-TEX
Cijena: 339 kn
Sportska i vodonepropusna rukavica s vodoodbojnim vanjskim slojem osigurava toplinu ruku
Materijal: poliester, poliuretan
Dodaci: T-TEX membrana, R-LOFT izolacija
www.rost-sport.hr

INTERSPORT

Rukavice Colmar
Cijena: 538,97 kn
Rukavice su obložene materijalom koji zadržava toplinu čak i na vrlo niskim temperaturama
Materijal: poliester
Dodatno: vodeni stup: 15.000 mm, zračni stup: 15.000 g/m2/24h
www.intersport.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:45