DIREKTOR IZ SNOVA

NAJBOLJI ŠEF NA SVIJETU? Poslao poruku radnicima: 'Idite svi na godišnji i vratite se kad god hoćete! Plaća? Nema brige...'

 Hanza Media, myhotelshop.de

Direktoru jedne njemačke tvrtke dosadilo je brojanje dana godišnjeg odmora svojim zaposlenicima, te je nakon kraćeg razmišljanja odlučio - 'Idite na godišnji odmor i ostanite koliko god hoćete!'. Usput je spomenuo da im plaće neće smanjivati.

Ullrich Kastner je utemeljitelj tvrtke koja se bavi hotelskim biznisom. Sa svojim suradnicima izmislio je start-up pod nazivom Myhotelshop.de, a kako su rezultati više nego dobri, 'šef iz snova' odlučio je počastiti zaposlenike. Odluka o 'godišnjem odmoru bez limita' traje idućih godinu dana.

- Ovaj tim je dokazao da zna preuzeti odgovornost i to je bit cijele priče. Uopće mi nije važno koliko moji zaposlenici rade, jedino je važno da se ostvari cilj - rekao je Kastner.

Međutim, Nijemci kao Nijemci, nisu baš odlučili maksimalno iskoristiti novu pogodnost. Svi su oduševljeni odlukom direktora, ali...

- 25 dana godišnjeg odmora je OK, ali idealno je 30. Mislim da ću si dodati još pet dana - rekla je 30-godišnja Rebekka Oelze, dok je njezina kolegica Josephine Dill (26) priznala da će biti malo 'bahatija'.

- Ja ću uzeti ekstra tjedan, to mi je dosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 06:49