NOVE OPTUŽBE

Nakon glumice i srpska voditeljica objavila poruke koje joj je slao Lečić, oglasio se i on

Hristina Stojiljković, Branislav Lečić
 Instagram/Cropix
‘Tvoja energija ima pamet i erotiku‘, pisao joj je Lečić u porukama na koje nije dobivao odgovor i gotovo svakodnevno ju je zvao

Nakon što je jučer glumica Danijela Štajnfeld izjavila da ju je silovao glumački kolega Branislav Lečić, i šokirala regiju, na Twitteru je uslijedila lavina reakcija. Ubrzo i srpska voditeljica Hristina Stojiljković se ohrabrila i na ovoj društvenoj mreži podijelila niz nasrtljivih poruka koje je dobivala od istog glumca, a koje, iako su ostajale bez odgovora, nisu prestajale stizati.

Voditeljica je najprije objavila Tweet u kojem govori da nije sigurna treba li objaviti Lečićeve "progoniteljske poruke".

U konačnici je to učinila te dala javnosti na uvid SMS-ove koji su dolazili od glumca.

U prepisci je Hristina glumcu uputila samo jednu poruku, onu u kojem mu govori tehničke detalje oko snimanja njezine emisije "Minut do 12".

image
Hristina Stojiljković
Instagram

Nakon snimanja, on joj je poslao poruku u kojoj joj, među ostalim, govori da ne može odoljeti da joj kaže da mu se svidjela.

"Tvoja energija ima i pamet i erotiku. A to je rijetka kombinacija," pisao joj je Lečić, nakon čega je krenuo cijeli niz molbi da mu se ona javi. Lečić ju je ispitivao je li zaboravila na njega te apelirao da mu se javi jer ju "treba profesionalno".

Voditeljica Stojiljković je u opisu prepiske napisala da je glumac, osim poruka, na njezin broj gotovo svakodnevno upućivao i pozive.

image
Branislav Lečić
Boris Kovacev/Cropix

Kako pišu srpske dnevne novine Danas, Lečić se pismom koje im je uputio oglasio o optužbama za silovanje.

"Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznesene. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno kazneno djelo, a kamoli djelo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično djelo! Koristim ovu priliku obavijestiti kako nadležno tužiteljstvo, tako i javnost, da apsolutno nemam što kriti i da nemam namjeru napustiti teritorij Srbije i ovim putem molim nadležno tužiteljstvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja", naveo je glumac u pisanoj izjavi, pa nastavio:

"Također, pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću spreman sam se podvrgnuti poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima", naveo je, dodajući da izjavu daje "bez nakljukavanja sedativima, bez upotrebe bilo kakvih lijekova i bez prethodno predočenih mu pitanja".

Podsjetimo, već smo pisali o tome da je srpska glumica Danijela Štajnfeld Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu prijavila da ju je Branislav Lečić, koji je istaknuti glumac, oporbeni političar i svojedobno bivši ministar kulture i medija u Srbiji, silovao.

U ranijim iskazima Štajnfeld nije otkrila identitet svog silovatelja, već je navela da se radi o "moćniku iz filmske industrije koji se neprekidno pojavljuje u javnosti".

image
Danijela Štajnfeld i Branislav Lečić
Boris Kovacev/Cropix/n1 Screenshot

U ponedjeljak poslijepodne je pak portal Insajder.net objavio dio razgovora koji je glumica vodila s Lečićem nekoliko godina nakon silovanja, a koji je kao jedan od dokaza dostavljen Tužiteljstvu.

"Znači da ne poštuješ moje NE?”, pita Lečića Štajnfeld u jednom trenutku razgovora, a on joj odgovara:

“Ne funkcionira baš sve to tako. Ako ti ja kažem DA, onda da. Ako ti kažem NE, onda ne. To je bila jedna nepredviđenost, jedna igra u kojoj se može pojaviti nešto iracionalno. Ako si stvarno isfrustrirana sa mnom, nemoj mi se javiti"

Štajnfeld je za Insajder rekla da je Lečića pozvala u sklopu procesa svojeg liječenja od traume koju je preživjela. Taj razgovor je snimala. Na originalnoj snimci koju je objavio Insajder.net prepoznatljiv je glas Branislava Lečića, a iz njegovog sadržaja jasno je da Lečić traumatični događaj nije negirao.

U dijelu razgovora koji je objavljen, a o kojem je Jutarnji pisao, Štajnfeld je suočila Lečića sa zločinom koji je počinio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:18