PREBOLIO COVID-19

'NAKON OSAM TJEDANA BOLNICE I RESPIRATORA POBIJEDIO SAM KORONAVIRUS' Ispovijest posljednjeg Karlovčanina koji je izašao iz bolnice

Ivan Ivičak
 Radio Mrežnica
 

Ivan Ivičak (71) posljednji je Covid pacijent iz Karlovačke županije koji je napustio bolnicu. Nakon osam tjedana, respiratora i s čak 20 kilograma manje, sada je dobro, piše Radio Mrežnica.

- Nekoliko dana bio sam u karlovačkoj bolnici, a potom sam prevezen u Kliniku 'Dr. Fran Mihaljević' gdje sam proveo osam tjedana. Bio sam i dva tjedna na respiratoru. Vratio sam se prije tri tjedna doma i sad je sve OK, kaže Ivičak.

Zahvalan je svim djelatnicima u karlovačkoj i zagrebačkoj bolnici.

- Bez lažne patetike, ali to su vrhunski profesionalci jer ja sam došao sa simptomima kao i svi drugi, međutim, naglo mi se stanje pogoršavalo. Praktički u jedan dan dobio sam upalu pluća i sve druge simptome. Vrlo brzo su me pod rotirkama prevezli u Zagreb. Kad je taj respirator završio, a to nije baš neko ugodno iskustvo, sve je bilo u redu. Samo da se pluća dovedu u funkciju, prisjetio se u razgovoru za Radio Mrežnicu.

Koronavirusom se zarazio na humanitarnom teniskom turniru u Karlovcu još 9. ožujka i nije bio jedini.

- Nema tu velike priče. Dogodilo se kako se dogodilo, bili smo svi zajedno i neki su pogođeni, a neki nisu. Ne vraćam se previše tome, idem naprijed. Ono što je bilo, prošlo je. Tako kako je, govori Ivičak.

Osam tjedana poslije i s 20 kilograma manje, uspio je pobijediti koronavirus.

- Sad sam kod kuće, malo sam vratio kilažu. Izgubio sam najmanje 20 kilograma. Otišao sam s 91 kilogramom, pao sam vjerojatno na 70. Kući sam se vratio sa 74, a sad sam na 77 kilograma, kaže ovaj Karlovčanin.

Stavio se na raspolaganje karlovačkoj bolnici kako bi pomogao da drugi ne moraju proći isto što i on.

- Bit ću u njihovom programu za ispitivanje. Na raspolaganju sam, tako smo se dogovorili da ubuduće nekima bude lakše nego meni, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:20