‘NEMAMO VREMENA!‘

‘Naručio sam kauč, dostavljačima je ostao zaglavljen u stubištu, a oni su mrtvi hladni - otišli‘

Zaglavljeni kauč

 Facebook/Luke Ansell
Vlasnik koji je tek uselio u novu kuću, kazao je da su mu dostavljači usput oštetili stepenište i zidne panele

Vlasnik tek kupljene kuće rekao je kako su mu dostavljači kauča posve uništili stubište i zidove te još ostavili kauč zaglavljen na stepenicama, piše BBC.

Luke Ansell je naručio kauč sa stranice designersofas4u.co.uk nakon što se uselio u posve novu kuću u Bournemouthu u Engleskoj.

Kazao je da su dostavljači donijeli kauč i zaglavili ga na stepenicama te rekli kako nemaju vremena sad to popravljati.

Tvrtka je opovrgnula neke od navoda kućevlasnika i kazala kako će zamijeniti kauč i popraviti oštećenja na zidovima.

Ansell je fotografiju zaglavljenog kauča objavio u lokalnoj Facebook grupi nakon čega su ‘četiri ljubazna člana grupe‘ došli i pomogli mu odnijeti kauč na gornji kat kuće.

Mnoge članove online zajednice to je odmah podsjetilo na epizodu serije ‘Prijatelji‘ u kojoj je jedan kauč na sličan način ostao zaglavljen na stubištu.

Ručno rađeni kožni kauč trebao je biti najnoviji dodatak kući u koju su se Ansell i njegova supruga nedavno uselili.

Ansell je ispričao kako su dvojica dostavljača stigli 19. siječnja i procijenili kako nema dovoljno mjesta da bi kauč odnijeli na kat kuće.

Kad su to pokušali, kauč je zapeo na stubištu i više ga se nije moglo pomaknuti.

‘Zaglavio se i nije ga se moglo pomaknuti ni naprijed ni nazad, a oni su rekli: ‘Više ništa ne možemo učiniti, nemamo vremena i moramo ići.‘ To je bila prava noćna mora. Čak su mi rekli da potpišem da je kauč uspješno dostavljen nakon čega smo se posvađali‘, rekao je Ansell.

Dodao je da su dostavljači, pokušavajući odnijeti kauč na kat, oštetili zid i drvene panele.

image

Oštećeni zidovi

Facebook/Luke Ansell

Tvrtka sa sjedištem u Blackburneu kazala je da zbog ovog slučaja provodi internu istragu.

Rekli su i da je Ansell u vrijeme isporuke razgovarao o problemu preuskih stepenica s odjelom za korisničku podršku tvrtke te kazao kako bi dostavljači ‘trebali pokušati‘ odnijeti kauč.

U e-mail odgovoru gospodinu Ansellu, pisalo je: ‘Dok su naš vozač i njegov kolega pokušavali podići kauč na drugu stepenicu, vi ste također pokušavali pomoći te ste zajedno s dostavljačima uspjeli zaglaviti kauč i oštetiti zidove.‘

‘Mi kao tvrtka nastojimo da nam naši klijenti uvijek budu na prvom mjestu i gradili smo svoje poslovanje tijekom 13 godina s tim u prvom planu. Mi kao poslodavac također jako pazimo na sigurnost našeg osoblja i to je jedan od naših prioriteta.‘

Dodali su da su njihovi zaposlenici bili vrlo uzrujani te da se ispričavaju za svu štetu i neugodnosti.

Iz tvrtke su još poručili da će pokriti troškove sanacije oštećenja na zidovima i stepenicama te isporučiti nov, zamjenski kauč - ali ovaj put samo do ulaza u kuću.

Na kraju su rekli i kako će uvesti kamere koje će članovi njihovih timova nositi na sebi kako se ovakve stvari u budućnosti više ne bi događale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. veljača 2024 14:28