BROJNE PREDNOSTI

‘Nas troje smo u vezi i super nam je. Troškovi su manji, seks je odličan, samo imamo problema s odlaskom na spoj...‘

Alana, Kevin i Megan

 Instagram/campthrouple
Kada pokušaju isplanirati svoje slobodno vrijeme, sada moraju zadovoljiti potrebe više osoba, ali sretni su zajedno

Alana Underwood pitala je svog partnera Kevina, s kojim je u vezi već tri godine, što misli o tome da uvedu treću osobu u njihov odnos. Iako je u početku bio nesiguran u vezi toga, s vremenom je ‘popustio‘ i tako je u njihov život ušetala fatalna Megan. Alana je tako zadovoljila svoje potrebe jer se izjasnila kao biseksualna, a ni Kevin nije odolio čarima nove osobe u njihovim životima.

Megan su pronašli na jednoj specijaliziranoj aplikaciji za spajanje parova i sada su službeno u vezi u troje.

"Želimo da ljudi znaju da je to normalna veza. Poliamorija je tabu i seksualizira se, ali što se nas tiče, mi smo običan par, samo s troje ljudi. Nama se to čini vrlo normalnim. Kad pogledate naš uobičajeni život, nije to ništa ludo. Uglavnom se družimo kod kuće. Najveću razliku primjećujemo kad idemo na posjeve jer tada dobivamo puno pogleda dok hodamo ulicom svi troje držeći se za ruke", objašnjava Alana za Mirror.

Naglašava i da ovakav odnos ima svoje prednosti - dobivaju više ljubavi i podrške, a kad, recimo, ima loš dan, umjesto jedne, utješit će je dvije osobe. Također im je jednostavnije podijeliti troškove stanarine i režija.

No, naravno, postoje i minusi. Kada pokušaju isplanirati svoje slobodno vrijeme, sada moraju zadovoljiti potrebe više osoba. Otkrila je da se ponekad znaju posvađati oko toga koje će atrakcije u Disneylandu posjetiti.

"Kevin i ja stvarno volimo Disneyland, ali Megan nije baš fan. Ako ide s nama, onda mi napravimo kompromis i idemo na vožnje koje se njoj sviđaju ili jedemo hranu koju ona voli, kako bi joj taj izlet bio zanimljiviji. U drugim scenarijima, kada je netko baš čvrsto protiv neke aktivnosti, dvoje ode samo", govori Alana i dodaje da se ponekad ne slažu ni u seksu jer je teže zadovoljiti tri libida umjesto dva. Ali s vremenom su naučili kako se nositi i s time.

"Većinu vremena smo svi troje intimni. No, ako jedna osoba taj put nije zainteresirana za seks, drugi dvoje imaju apsolutnu slobodu prepustiti se strastima. Dogovorili smo se da je svatko od nas slobodan priključiti se, ali nikoga ne želimo prisiljavati ni na što. Tijekom prvih 9 mjeseci našeg odnosa, osjećala sam ljubomoru... Bilo mi je teško gledati mog partnera s nekim drugim, ali s vremenom sam poradila na svojim nesigurnostima i naučila gledati na sve to na drugi način", priznaje Alana, koja sada voli ‘i Kevina i Megan‘, te smatra da takva vrsta odnosa ima više prednosti nego mana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 12:34