TEŠKI TRENUCI

Naša poznata spisateljica bila je u avionu na letu iz pakla: ‘Opraštala sam se sa životom...‘

Ivana Mijić Vulinović

 Ines Vlašić/Dubrovački vjesnik
‘Taj pokušaj slijetanja u Tivat je bio strašan. Na trenutke sam bila uvjerena da padamo i da je to to‘, rekla je suautorica "Vodiča kroz razvod braka"

Dubrovkinja Ivana Mijić Vulinović (40), suautorica "Vodiča kroz razvod braka" te pravnica i medijska djelatnica, otkrila je za Dubrovniknet.hr da su ona i njezin suprug Marko bili putnici u zrakoplovu u čije je krilo u nedjelju tijekom leta iz Beograda prema Tivtu udarila munja.

Mijić Vulinović rekla je da još nije došla k sebi te da još uvijek pije tablete za smirenje.

Spisateljica je rekla da je u Beogradu na jednoj konferenciji sudjelovala kao predavačica te da joj je suprug pomogao da preživi šok koji je doživjela na letu za Tivat.

- Sva sreća da je Marko bio sa mnom jer bez njega ne znam kako bi tu agoniju preživjela. U Beogradu su nam promijenili avion znajući, jasno za nevrijeme. Iz malog u veliki. Strašne turbulencije, propadanje aviona, sve užasno neugodno, od samog početka leta, ali računaš, OK, tako je to, bili smo i upozoreni da će ih biti. Odjednom, strašna kao eksplozija i bljesak. Bili smo uvjereni da je motor u pitanju. I da je kraj. I tu je krenula panika. Žene su počele vrištati. Bože spasi nas. Kad to čuješ, a avion kao da propada, drma se užasno… U trenu sam se uštipnula misleći da sanjam. I traje i traje - rekla je Mijić Vulinović za Dubrovniknet.hr.

- Taj pokušaj slijetanja u Tivat je bio strašan. Na trenutke sam bila uvjerena da padamo i da je to, to. Opraštala sam se sa životom. U glavi djeca i više ne žališ sebe, nego kako će oni bez nas. Cijeli život u trenu mi je preletio kroz glavu - dodala je 40-godišnja spisateljica.

- Onda idemo za Podgoricu. Smirim se koliko mogu. Muž kaže: "Ajde gotovo je sad se možeš smiriti". I onda u Podgorici isto. Propadamo, drma se sve. Opet ne uspijeva sletjeti. Ne znam više koliko pokušaja. Ma u životu nisam doživjela takav strah. I, na sreću uspije sletjeti. Kakav pljesak kad smo se uhvatili tla! Na sreću, bila je doktorica na letu pa nam je iza podijelila tablete za smirenje - ustvrdila je Dubrovkinja.

Mijić Vulinović rekla je da je u zrakoplovu s njom i suprugom bio i jedan stariji bračni par koji se tijekom leta nije previše živcirao. Zatekla ju je, kaže, smirenost supružnika.

- Bio je u avionu i jedan stariji bračni par koji su prvi put u životu letjeli. Kad smo već bili na tlu, pitala sam ih u čudu kako su uspjeli ostati tako mirni i kako se nisu prepali. A oni mi odgovaraju: mi prvi put letimo i mislili smo da tako to valjda izgleda. Mi ne znamo za bolje - otkrila je spisateljica.

Podsjetimo, vratar Antonio Vukojević prepričao je za Dubrovački vjesnik kako je izgledalo tih nekoliko minuta u zrakoplovu koji je bio meta udara groma.

- Valjali smo se s jedne na drugu stranu aviona, a kako je vjetar bio prejak, pilot je podigao zrakoplov malo više. No, ljudima je dolazila muka, povraćali su, tražili vrećice...Dosta ih je i vrištalo, bila je stvarno panika. Pilot je na kraju odlučio sletjeti u Podgoricu. Veliko olakšanje smo osjetili kad smo se konačno prizemljili - rekao je Vukojević za Dubrovački vjesnik.

Mijić Vulinović kaže da su vaterpolisti Juga tijekom leta tješili druge i bili hrabri te racionalni.

- Sjajni su bili. Mirni, racionalni, hrabri. Kad krene takva panika spas je u ljudima koji su staloženi, racionalni i utješe druge. Oni su bili takvi. I moj Marko. Da ga nije bilo, ne znam što bih - rekla je Mijić Vulinović te dodala: "Kad se čovjek suoči sa situacijom u kojoj misliš da je s tvojim životom kraj, u trenu se rasvijetli što je zaista bitno u životu. A puno tih nekih, kao bitnih stvari, postanu čista smijurija."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:04