HOROR

NEVJEROJATNA PRIČA O CIMERU IZ PAKLA Godinama je ljudima zagorčavao život na najgore moguće načine: A uvijek bi sve počelo idilično

 Screenshot / Facebook
 

Pronaći dobrog cimera ili podstanara, poštenog i ugodnog, doista nije lagana misija, potvrdit će to svatko tko se barem jednom susreo s takvim problemima. Međutim, priča žene iz Philadelphije doista opisuje ono što možemo nazvati ‘cimerom iz pakla’.

Alex Miller (31) je na servisu Craigslist dva tjedna imala oglas za iznajmljivanje sobe kad je primila poziv koji je čekala. Javio joj se Jed Creek, muškarac u šezdesetim godinama, odvjetnik iz New Yorka koji je odrastao u Philadelphiji. Rekao je da mu treba stan jer ima tešku obiteljsku situaciju, staru majku koja zahtijeva brigu i brata kojem su se razvile komplikacije izazvane hepatitisom C. Stan je došao pogledati s psom, 13-godišnjim mješancem graničnog kolija, kako bi odmah upoznao Alexinog psa, labradora koji je imao problema s artrititsom, piše NY Mag.

Alex i Jed su odmah kliknuli i ona je bila sretna što je našla ‘normalnog cimera’. Jed je uselio iste večeri. Stigao je sa šest kutija i mačkom koju nije ranije spomenuo. Unatoč tome, zajednički je suživot krenuo ugodno, a večeri su čak provodili zajedno gledajući televiziju u dnevnom boravku.

Prva nategnuta situacija dogodila se kad ga je Miller tražila novce za polovicu režija što je on odbio rekavši da ulaze u period dok njega još nije bilo. Odmah joj je i priprijetio: ‘Ako želiš, možemo probleme riješiti na sudu.’

Miller je provjerila datume, no nije se htjela upuštati u svađu. Potom je jednu večer došla doma da bi otkrila da je Creek izvadio sve žarulje iz dnevne sobe i preselio ih u svoju. Nekoliko dana kasnije iz kuhinje su nestali stolci - Creek ih je uzeo i pretvorio u radni stol za svoju sobu. Kad ga je suočila s činjenicom da joj ne može uzimati stvari, on je održao govor prepun pravnih izraza te je još jednom odustala. Idući dan je u zahodskoj školjci pronašao opušak od cigarete i priopćio joj da zbog toga ne namjerava platiti stanarinu za idući mjesec.

Sve to skupa nagnalo je Alexinu majku da progugla gospodina Creeka, odnosno njegov broj telefona. Nazvala ju je vrlo brzo i rekla: ‘Alex, imamo veliki problem. Jed Creek nije osoba koja tvrdi da je.’

Njegovo pravo ime je Jamison Bachman. Majka je otkrila da je naizgled pristojan muškarac već prevario jednu Njujorčanku. Njihova pravna bitka trajala je mjesecima, a on je sjajno iskoristio svoje znanje. Gotovo joj je uzeo kuću u kojoj je živjela, no na koncu je ipak morao iseliti ostavivši iza sebe uništene podove, srušena vrata i zahod začepljen mačjim pijeskom.

‘Od pristojne osobe koja je shvaćala da je gost u mojoj kući pretvorio se u agresivca koji mi je govorio da je to sad njegova kuća’, ispričala je Melissa Frost Alex i njezinoj majci nakon što su je kontaktirale. Frost je bila u kontaktu s još desetak Bachmanovih žrtava. Najveći je problem bio u tome što mu nije bio cilj samo prisvojiti stambeni prostor, već je sadistički uživao u tuđem jadu. Uvijek je imao ‘tužnu priču’ kojom je na početku osvojio iznajmljivača da bi brzo pokazao svoje pravo lice.

Sonia Acevedo (49) primila je Bachmana kao cimera jer se sama borila s otplaćivanjem kredita. Kaže da je prvih mjesec-dva bila idila, no onda se počelo događati isto što i svima. Prvo je nestao luster, potom su se na policama pojavile nepoznate knjige, a on bi jednostavno razmještao predmete kako mu paše. Acevedo je čak otkrila da joj je ulazio u spavaću sobu kad nije bila kod kuće.

Princip je uvijek bio isti. Nakon kratkog vremena Bachman bi stanodavca optužio za neku sitnu neugodnost, poput prljave dnevne sobe ili neopranog suđa, što je uzeo kao osnovu da ne plati stanarinu. Ako bi se stvari zakomplicirale, Bachman nije ni izlazio iz kuće u strahu da ga bijesni stanodavci jednostavno ne isele.

Melissi Frost, koja se u jednoj svađi od očaja rasplakala, rekao je da se ne mora uzrujavati jer to više nije njezina kuća, nego njegova.

Da stvar bude gora, Bachman je točno znao što radi. Primjerice, Frost ga je tužila i tražila izbacivanje na što je on rekao: ‘Drago mi je što je podnijela zahtjev za izbacivanjem. Tad ja mogu podnijeti kontratužbu, to su taktike.’

Premda je uglavnom gubio na sudovima, to mu očito nije predstavljalo problem jer bi nakon svake sudske bitke nestao.

Arleen Hairabedian (43) ga je prije 12 godina primila na stanovanje nakon što su ga izbacili iz jedne škole u kojoj je boravio. Među njima se razvila privlačnost i započeli su vezu. Bachman je obećao ostati nekoliko mjeseci. Ostao je četiri godine. Kad ga se nikako nije mogla riješiti, Arleen je podnijela zahtjev za izbacivanjem, a on je podnio tužbu protiv nje da ga je napala nožem. Premda to nije bila istina, policija ju je privela i zabranila da se približava Bachmanu i vlastitoj kući. On je u tom periodu Arleenine mačke jednu po jednu nosio u sklonište u kojem se životinje nakon mjesec dana usmrćuju.

Ispostavilo se da je Bachman imao teško djetinjstvo, problematičan odnos s roditeljima, a u vrijeme kad je stigao kao cimer kod Alex Miller, jedine konstante u njegovom životu bili su njegovi ljubimci, pas Zachary i mačka Abigail, koje je nazivao svojom djecom.

Nekoliko dana nakon što je Alexina majka Susan otkrila istinu, došla je nenajavljena u stan. Bachman je odmah graknuo na nju što radi u njegovom domu, a ona mu je samo kratko odgovorila: ‘Ovo je dom moje kćeri, Jamison.’ Ostao je iznenađen što znaju njegov identitet. No, to naravno nije promijenilo njegov stav i kad je Alex dovela jednu djevojku za razgled sobe, zaključao se i odbio otvoriti vrata. Potom je organizirala tulum želeći ga istjerati, no to je rezultiralo time da ju je fizički napao, primio za grkljan i stisnuo uz zid, a potom joj je zario nož u bedro.

Policija je stigla to jutro i opisala Bachmana kao pristojnog muškarca koji je surađivao i ispričavao se. No, kad su vidjeli rane na Millerinim nogama, priveli su ga. Optužen je za napad i pritvoren, a Miller je ishodovala zabranu prilaska. Nakon što je izašao iz zatvora, Susan i Alex našle su se s njim da mu vrate stvari i mačku, no pas je već bio na brizi kod druge gospođe prema odluci suda. Bachman je bio bijesan i zaprijetio im smrću. Zbog toga je ponovno završio u zatvoru.

Iz zatvora ga je izvukao brat Harry, a i to nije bilo prvi put. No, poznavajući ga, nije mu dozvolio da dođe živjeti kod njega. Jamison se ipak pojavio što je Harry javio majci Caroline. Idući je dan Harry trebao biti u New Yorku u posjetu mami, no nije se pojavio. Njegovo tijelo pronašli su u podrumu kuće, a dnevna soba i blagovaonica bile su pune krvi. Jamisona su uhitili vrlo brzo i zatvorili do suđenja.

Na suđenje je stigla i Alex Miller, no službenik je javio da je sve otkazano. Jamison Bachman se dan ranije objesio u svojoj ćeliji.

Premda je osjetila olakšanje jer se više ne mora suočavati s njim uživo, Alex je osjetila i krivnju: ‘Htjela sam da plati za sve što je napravio. Osjećam se odgovornom zbog svega ovoga.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:40