DEJAN LOVREN

‘Nisam antivakser, ne mislim da je cijepljenje opasno. Kad bih mogao birati, moj izbor je - Sputnjik!‘

 Damir Krajac/Cropix
Lovren je u intervjuu za stranicu Zenita progovorio o cijepljenju i svom stavu prema Billu Gatesu

Dejan Lovren, hrvatski reprezentativac i branič ruskog kluba Zenit, prošle je godine u jeku korona pandemije prozvao osnivača Microsofta Billa Gatesa nakon što je milijarder na svom Instagramu zahvalio svim radnicima u zdravstvenom sustavu.

- Gotovo je, Bille. Ljudi nisu slijepi - napisao je nogometaš kao komentar ispod videa.

Prije toga je na svojem Instagram-storyju podijelio video Davida Ickea, jednog od najpoznatijih teoretičara zavjere, kojem je YouTube obrisao korisnički račun nakon što je objavio video u kojem povezuje pandemiju koronavirusa i uvođenjem 5G mreže.

Lovren je sada u intervjuu za Zenit kazao da Gates nije bio njegova meta po pitanju 5G mreže te da ne vjeruje da je koronavirus povezan s tehnologijom, prenosi RT.

- Nikad nisam rekao da virus ne postoji. Govorio sam o slobodi izbora i govora. Svi bi trebali imati izbor - kazao je Lovren.

Kazao je i da nitko ne bi trebao odlučivati umjesto drugih.

- Na primjer, kad pročitam da oni koji nisu cijepljeni ne bi smjeli dobiti posao, propitujem ta pitanja i ljudska prava koja su u pitanju - kazao je.

- Ne mislim da je cijepljenje opasno, ja govorim o slobodi izbora. Nitko me ne bi smio prisiljavati na išta. Ako želim ići prošetati, to bih smio učiniti bez ičije dozvole. Vjerujem da bi svi trebali imati slobodu izbora. Ako se želite cijepiti, samo dajte. Ako ne, onda prihvatite potencijalnu opasnost na svoju odgovornost - kazao je Lovren.

Lovren je također kazao da bi preferirao cijepljenje Sputnjikom V.

- Ako bih morao birati, izabrao bi rusko cjepivo jer osobno smatram da je Rusija često na krivi i nepošten način percipirana na zapadu - kazao je Lovren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:47