ALISA I MARKO ŠIMIĆ

‘Nismo više mogli plaćati hipoteku za kuću, bili smo pred izbacivanjem. Nisam znala što bih, ali spasili su nas naši sugrađani‘

Alisa i Marko Šimić

 Vedran Peteh/Cropix
U nadležnom centru su mi objasnili da status njegovateljice mogu dobiti za dijete, ali ne i za muža. Savjetovali su mi da status tražim za Markovu mamu, ako je živa. Možete li to vjerovati?

Kad je Marko Šimić prije 11 godina doživio srčani zastoj tijekom kojeg mu je mozak predugo bio bez kisika pa je ostao potpuno nepokretan i nekomunikativan, njegova supruga Alisa odlučila je da će ga ostaviti kod kuće i da će se ona brinuti o njemu, ma koliko je to u konačnici koštalo.

- On je imao 44 godine, ja 40. Naše troje djece bilo je malo, najmlađe je imalo četiri godine, najstarije 16. Htjela sam da zajedno promatramo kako nam djeca rastu. On je njihov otac i moj suprug, mi smo obitelj koja se nesretnim slučajem promijenila, ali koja je i dalje obitelj - priča Alisa Šimić iz Rijeke.

Znala je da postoji institut njegovatelja i, s obzirom na to da suprug ima najteži oblik oštećenja, vjerovala je da ispunjava sve...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:13