OBORILI GUINNESSOV REKORD

NJIHOVA LJUBAVNA PRIČA DOSLOVCE JE PREŽIVJELA TEST VREMENA S 211 godina života i 80 godina braka ovaj teksaški bračni par najstariji je na svijetu

 Ilustracija / Luke Peters / Alamy / Alamy / Profimedia
 

Zajedno imaju ukupno više od dva stoljeća - John Henderson napunio je 106, a njegova supruga Charlotte 105 godina. Ovaj teksaški bračni par po Guinnessovoj knjizi rekorda najstariji je živi par na svijetu.

Dana 15. prosinca John i Charlotte iz Austina proslavit će 80 godina zajedničkog života, što je životni vijek prosječnog Amerikanca, piše CNN. U Guinessovu knjigu rekorda ušli su 28. kolovoza 2019.

Charlotte i John Henderson vjenčali su se 1939. Upoznali su se 1934. dok su bili studenti Sveučilišta u Teksasu.

Charlotte je studirala za nastavničko zvanje, a John je bio dio nogometnog tima.

Četiri godine kasnije odlučili su provesti život zajedno. No nije se radilo o najsretnijim vremenima. Naime, uslijedila je Velika depresija, no i usred ekonomskog mraka dvoje ljudi pronašlo je sreću.

Za CNN su izjavili kako su vremena bila toliko teška da su na hotelsku sobu koju su unajmili za medeni mjesec potrošili samo 7 dolara. Ne treba zaboraviti ni to da je John i najstariji živi bivši nogometaš Sveučilišta u Teksasu.

Ako postoji ljubavna priča koja je doslovce preživjela test vremena, ovaj je par živi dokaz za to.

Kažu kako je ljubav među njima tijekom godina samo jačala. Prije deset godina preselili su se u selo Longhorn u lokalnu zajednicu umirovljenika koje povezuje studij na Sveučilištu u Teksasu.

Sretni su kao i dosad. John još uvijek svakodnevno vježba, a na pitanje novinara CNN-a koja je tajna dugog života i sretnog braka, odgovorio je: "Živite umjereno i budite ljubazni prema svojem supružniku".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 15:06