DALEKO OD DOMOVINE

NOVI ŽIVOT JEDNOG OD NAJLJEPŠIH HRVATA Otišao na drugi kraj svijeta, oženio atraktivnu pjevačicu, pokrenuo biznis i planira ostvariti dugogodišnji san

 Instagram
 

Kad je te 2009. godine postao Mister Hrvatske, mladom Zagrepčaninu Bruni Oreškoviću bilo je tek 19 godina. Deset godina poslije i dalje je u svijetu mode, s nešto više tetovaža i mišića nego prije, a život u Hrvatskoj zamijenio je dalekom Indonezijom, gdje je upoznao i sadašnju suprugu, pjevačicu Patriciju s kojom se vjenčao prije dvije godine, piše Slobodna Dalmacija.

U Aziju je Bruno otišao 2011., u početku je po šest mjeseci provodio na Baliju, dok bi ostatak godine putovao po obližnjim zemljama poput Malezije, Koreje, Kine i Singapura, da bi se naposljetku odlučio skrasiti u Jakarti, glavnom i najvećem gradu Indonezije.

- Kad sam prvi put došao na Bali, odmah sam se zaljubio u otok, a kako sam oduvijek volio putovanja i bio avanturist, znao sam da će Indonezija biti mjesto na kojem ću okrenuti novu životnu stranicu i okušati sreću jer nisam želio ostati u Hrvatskoj - započeo je svoju priču Bruno.

Bilo je i nemoralnih ponuda

Ubrzo je shvatio da nije pogriješio jer su se azijski modni agenti doslovno otimali za njega ne bi li ga angažirali za televizijske reklame, snimanje raznih editorijala i šetanje po pistama. Visok, crn, šarmantan i isklesanog tijela bio je i još uvijek je model kakav se samo može poželjeti.

Ilok, 140609.
Ivana Vasilj iz Koelna proglasena je za Miss Hrvatske, dok je Zagrepcanin Bruno Oreskovic Mister Hrvatske za 2009. godine na izboru ljepote, odrzanom na Principovcu kod Iloka, po prvi puta na kontinentalnom dijelu Hrvatske. Na fotografiji miss i mister Hrvatske.
Foto: Damir Glibusic / CROPIX
Damir Glibušić / CROPIX
Ivana Vasilj i Bruno Orešković, Miss i Mister Hrvatske 2009.

- Može se lijepo zaraditi i živjeti od toga. Puno je sve profesionalnije i ozbiljnije nego kod nas. Ipak, nisam se vidio dugoročno u tome. Bavio sam se modelingom nekih šest godina. Nemoralnih je ponuda bilo mnogo i uvijek sam na njih reagirao smijehom. Kako sam neprestano morao putovati iz države u državu, došlo je vrijeme da se skrasim na jednom mjestu i odabir je pao na Jakartu - prisjetio se bivši mister.

U gradu s više od deset milijuna stanovnika zarađeni novac od modelinga uložio je u pokretanje sportskog brenda "Fit Force" koji se sastoji od teretana, linije odjeće i mobilne aplikacije, što mu je bio dugogodišnji san. U realizaciji su mu pomogle i neke privatne investicijske kompanije. Tu njegovim poslovnim idejama nije kraj jer ga za dva mjeseca očekuje i otvaranje vlastitog restorana "Balkans". Hrana će biti jednostavna, od ćevapa pa do pljeskavica, a radit će je Ivan iz Zagreba, jedan od njegovih najboljih prijatelja.

- Trebalo je mnogo vremena za sve to postaviti, ali na kraju mogu reći da se isplatilo. Trenutačno mi se dan sastoji od posla, treninga i spavanja, što mi i odgovara jer sam dosad dane uglavnom provodio sunčajući se i izležavajući po plažama, kako je u Indoneziji ljeto svih 365 dana u godini. Upravo mi se na klimu i bilo najteže naviknuti. Hrana im je dosta ljuta, pa često kuham doma. Ljudi su pak pristupačni, društveni i puni pozitivne energije. Iz Hrvatske mi najviše nedostaju obitelj i prijatelji, a najmanje politika, korupcija i razni tračevi. Prošao sam pola svijeta i još uvijek mislim da je naša zemlja najljepša na svijetu, nismo ni svjesni što sve imamo. Ipak, ne vidim još svoj povratak, možda jednom kad se umirovim - smije se Bruno.

Tsunami se prespava

Prirodne katastrofe poput potresa i tsunamija koje često znaju pogoditi Indoneziju najčešće prespava.

- Za njih, kao i većina drugih ljudi, doznam iz medija. Ovo je velika država i to se dogodi puno dalje od Jakarte. Uvijek postoji doza straha jer nikad ne znate u kojem se dijelu zemlje to može dogoditi, a i oni nisu baš najbolje pripremljeni za takve situacije.

Kad ga u Hrvatskoj vide stari prijatelji, gotovo ga i ne prepoznaju jer je posljednjih godina doživio pravu tjelesnu transformaciju.

- Uvijek sam se bavio sportom, jedno sam vrijeme trenirao i tajlandski boks. Ozbiljniji fitness počeo sam prakticirati nakon dolaska u Indoneziju. Kako sam tada većinu vremena provodio na plaži, bilo je poželjno da imam dobro tijelo - šali se.

- Jednom kad osjetite prave efekte i prednosti zdravog života, počnete uživati u treninzima i zdravoj prehrani. Trenutačno vježbam šest do osam puta tjedno, uzimam puno proteina, voća i povrća, pijem mnogo vode. Uz to se nastojim dobro odmarati, spavati i što manje biti pod stresom.

Kad se prisjeti titule Mistera Hrvatske, vjeruje kako bi ponovio cijelo iskustvo.

- Nisam se nikad smatrao dijelom tog svijeta, kad se sve to dogodilo, bio sam premlad, zbunjen cijelom situacijom. Čak mislim da nisam uspio dovoljno tu titulu iskoristiti kako treba. Uglavnom mi je donijela puno tulumarenja, neprospavanih noći i besplatnih boca po klubovima.

Ljubav na Baliju

Upravo je Indonezija, točnije Bali, bilo mjesto sudbonosnog susreta Brune i njegove buduće supruge. Egzotična Patricia od njega je starija dvije godine, bavi se pjevanjem, ujedno je i DJ-ica po klubovima, a osim azijskih vuče i talijanske korijene. Bila je to ljubav na prvi pogled, složit će se oboje. Sudbonosno "da" izrekli su u Hrvatskoj na vjenčanju koje je bilo u ugostiteljskom objektu "Petehovac" Bruninih roditelja u Gorskom kotaru. U budućnosti se nada proširenju obitelji i to je ono što mu je najvažnije u životu.

Tragedija koja ga je zadesila 1999., kad mu se sestra Doris utopila u dječjem bazenu u Stubičkim toplicama, zauvijek je ostavila ožiljke i još više ga povezala s roditeljima. Bruno je tada imao tek devet godina, a petero okrivljenih zaposlenika bazena poslije su dobili kazne zatvora manje od godine dana.

- Naravno da me naljutila ta presuda, ali nisam iznenađen s obzirom na to kakvo je hrvatsko pravosuđe.

Njegovih sedam tetovaža na tijelu podsjetnik su na čvrstu i neraskidivu vezu s obitelji i prijateljima jer su mu velika potpora te s rodnim gradom u koji se želi što više vraćati. Bruno se nada da će u tome i uspjeti tako što će poslove u Indoneziji uskoro povezati s onima u Hrvatskoj, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:46