BIZARNI TREND

Okršaj na Tik Toku zbog majke koja je kćeri prebojala igračke: ‘Nazovite me ludom, ali ja ću ovo učiniti‘

Na Tik Toku je izbila svađa zbog bojanja igračaka

 TikTok, screenshot
Nattie Jo Powell pratitelji su okarakterizirali kao „tužnu bež mamu”, ona im poručuje kako nju nije briga za njihova mišljenja

Nakon što je inače šareno božićno drvce obojila u bež TikTokerica Nattie Jo Powell našla se na meti brojnih kritika, a mnogi su ju ljudi u komentarima prozvali „tužnom bež mamom”.

"Samo naprijed, nazovite me ludom ili tužnom bež mamom zbog onoga što ću upravo učiniti", ovako je Nattie Jo Powell započela svoj kontroverzni TikTok video kojeg je objavila 1. prosinca, a u međuvremenu je postao viralan, piše The Independent. U snimci pokazuje način na koji je preuredila odnosno uljepšala plastično drvce svoje kćeri kako bi se ono bolje uklopilo u estetiku njihovog doma. Prije nego što je Powell započela s preobrazbom, plastična igračka uključivala je smeđu bazu, jarko zeleno tijelo stabla, žutu zvijezdu i višebojne ukrasne božićne kuglice.

Suprotno namjeri izvornog izumitelja odnosno dizajnera drvca, Powell je mislila da je njezino dijete više "neutralna djevojčica" i da će uživati ​​u promjeni.

„Već vas mogu čuti kako mi govorite da ću ovim postupkom svom djetetu uništiti Božić”, dodala je Powell u svom TikToku. Njezin video, koji sada imao više od 8,1 milijuna pregleda, potaknuo je niz komentara gledatelja koji su preispitivali njezine postupke i nazivali je "bež mamom".

S ovim izrazom zajednicu je upoznala Hayley DeRoche, također TikTokerica, a on se odnosi na želju nekih roditelja da u svojem domu održavaju dizajn interijera u neutralnim bojama.

Pratitelji su koristili taj koncept da se referiraju na Powell, ali su uz to dodali i prilog "tužno" kako bi izrazili svoje neodobravanje što je dječju igračku napravila jednoličnom i bež.

“Vjerojatno je netko to već rekao, ali ovo su tužne bež igračke za tužnu bež djecu”, napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: “Hladno i beživotno”.

Drugi pratitelji istaknuli su kako je izvorna svjetlina i boja igračke bila namjerna za djetetov kognitivni razvoj.

"Usporavate razvoj svog djeteta pretvarajući sve šareno u tužno i bež", tvrdi jedan gledatelj.

Drugi korisnik TikTok-a izjavio je: "Djeca TREBAJU boje u svom životu".

Jedna samoprozvana “bež mama” dodala je svoje mišljenje: “Ja sam bež mama, ali hajde!! Djeca vole boje, posebno u božićno vrijeme! Imam svoju dnevnu sobu uređenu u stilu Božića 90-ih i svoju manju dnevnu sobu ukrašenu neutralno”.

"Poslušajte me: treba vam posebna igraonica koja vam ne bi narušila dizajn interijera, ali da djeca svejedno u njoj imaju svoje lude boje i raznolikost igračaka", predložio je drugi gledatelj.

Powell je na komentare i kritike odgovorila u svojem drugom videu, poručivši gledateljima: „Uopće me nije briga ako mislite da sam „tužna bež mama”. Ako već i imate neka mišljenja, kada ih iznosite budite ljubazni ili samo produžite dalje”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:31