MINIMALISTIČKA MODA

Omiljeni dizajner poznatih Dalmatinki: ‘Nemojmo pretjerivati s kičem kada su u pitanju vjenčanja‘

Arileo vjenčanice
 Ivan Gudić
Arileo kreacije nerijetko biraju brojne dame s domaće estrade među kojima su Jelena Rozga, Danijela Martinović, Albina Grčić...

Splitski modni studio Arileo predstavio je proljetnu kolekciju vjenčanica. Iza poznatog imena krije se bračni par Pirić, Marija i Jurica, čije kreacije nerijetko biraju brojne dame s domaće estrade među kojima su Jelena Rozga, Danijela Martinović, Albina Grčić te mnoge druge.

- Volim raditi s dobrim ljudima, s onima čija mi energija paše. S nekima surađujemo duže od deset godina. Oni kojima ne odgovaram su se s godinama maknuli od mene - govori dizajner.

image
Ivan Gudić

Supružnici Pirić su se na dizajniranje nove kolekcije haljina za vjenčanje odlučili baš u doba kada je većina vjenčanja stavljena na čekanje zbog pandemije.

image
Marija i Jurica Pirić
Ante Cizmic/Cropix

- Mislim da ne treba odustajati, već se maksimalno boriti. Vjenčanice iz nove kolekcije su minimalističke, nešto drugačije od onoga na što smo naviknuli. Prilagodili smo se situaciji, jer su one zapravo kreirane za vjenčanja s malo uzvanika - kaže dizajner ističući da su kolekciju stvarali osluškujući potrebe mladenki koje su se odlučile udati i u ovim izazovnim vremenima.

image
Ivan Gudić

Iako su vjenčanice prilagođene udaji u pandemijskim uvjetima, neizvjesno je hoće li ih buduće vlasnice moći prošetati do oltara.

- Mladenke dolaze na konzultacije, informirati se, no sve ovisi o trenutku - objašnjava Pirić.

image
Ivan Gudić

U novoj kolekciji našlo se šest vjenčanica izrađenih od svile, žoržeta, šifona i kadija. Splitski dvojac odlučio je izostaviti uobičajene ukrase poput perlica, čipke i tila. Umjesto toga, dizajneri su se poigrali konstrukcijom i volumenom. stavljajući naglasak na ogoljena ramena.

image
Ivan Gudić

- Sociologija mode kaže da ne treba pretjerivati s kičem - ističe miljenik slavnih Hrvatica.

Kampanja je snimljena u Hrvatskom domu u Splitu, a ispred objektiva Ivana Gudića našle su se Nika i Rahela Matić. U izradi kreacija bio uključen cijeli tim djelatnika.

image
Ivan Gudić

- Skupa radimo već skoro 19 godina, tako da smo prilično uigran tim - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:14