VRAĆA SE SIDRO

Omiljeni klub za ‘aftere‘ na Savi ponovno će oživjeti: ‘Jedan bračni par se tamo upoznao‘

Zagreb, 240910. Brod na obali Save, inace znan kao klub Sidro, za vrijeme nedavnih kisa i nabujale Save, potpuno je bio potopljen. Kako se Sava povukla, zaposlenici su krenuli obnavljati osteceno.
 Boris Kovacev/Cropix
Muzej mamurluka u Preradovićevoj priprema nostalgičan postav kojega će predstaviti javnosti s otvorenjem izložbe u petak, 31. srpnja

Kultni zagrebački klub Sidro se vraća.

Ali u obliku jedinstvene izložbe. Muzej mamurluka u Preradovićevoj ulici, naime, priprema nostalgičan postav kojega će predstaviti javnosti s otvorenjem izložbe u petak, 31. srpnja.

Muzej mamurluka donosi izložbu s autentičnim predmetima, pričama i doživljajima iz Sidra, ali i njegovim neprežaljenim inventarom koji će mnogim posjetiteljima ovoga mjesta kroz povijest zasigurno razgaliti srca. Kako su nam rekli u Muzeju, riječ je o prepoznatljivih dijelovima inventara nekad strašno popularnog kluba za “aftere” na Savi, koji je završio zatvoren i srušen.

- Izloženi će biti dijelovi inventara kluba koji su preživjeli rušenje. Stolovi, daske koje su bile na zidovima. Imamo i reklamni znak Sidra, a upravo dogovaramo da preuzmemo te izložimo i šank – rekao nam je osnivač Muzeja Mamurluka, Rino Duboković, dodavši da će i prostor Muzeja za vrijeme izložbe biti uređen tako da podsjeća na legendarno okupljalište.

Dakle drvo, trstika i ribarske mreže, kako zna svaki posjetitelj ovoga mjesta.

- Također će biti izložene priče, koje će biti prezentirane u tekstu a odnosit će se na iskustva ljudi kojima je Sidro na neki način obilježilo život. Konkretne situacije, recimo, jedna priča tematizira upoznavanje bračnih partnera upravo u Sidru – kazao je Duboković za Jutarnji list.

Iz Muzeja apeliraju da, ako i sami imate priču ili predmet koji oni do sada nisu sakupili, donesete artefakt ili sjećanje u Muzej kako biste upotpunili ovu zanimljivu izložbu koja će trajati 30 dana.

Inače, Muzej mamurluka jedan je od svježijih u gradu, a otvorio se u otprilike isto vrijeme kad je Sidro bilo srušeno. Muzej se, kako mu i naziv sugerira, osvrće na jedno svakodnevno, a opet svakom prilikom toliko jedinstveno iskustvo - mamurluk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 05:36