GUINNESSOV REKORD

On je najranije rođeno dijete na svijetu: ‘Ovo je čudo, Curtis je od prvog dana drugačiji od drugih‘

Curtis Means

 Uab Women And Infants Centerm, University Of Alabama At Birmingham
Curtis je za jedan dan poništio prijašnji Guinnessov rekord koji je mjesec dana držao Richard Hutchinson iz Wisconsina.

Dječak rođen u Alabami u Sjedinjenim Američkim Državama imao je samo 420 grama kada je njegova majka rodila nakon samo 21 tjedna, prenosi NBC News.

Guinnessova knjiga rekorda je objavila da je Curtis Means postao najranije rođeno dijete na svijetu koje je preživjelo. Dječak je rođen 132 dana prerano.

Curtis je imao brata blizanca, no on nije uspio preživjeti.

Dr. Brian Sims iz bolnice u kojoj je dječak rođen, kaže da statistika ne daje doslovce nikakvu šansu za preživljavanje toliko prerano rođenoj djeci, no Curtis je pobijedio sve vjerojatnosti.

"Obično u takvim situacijama djecu dajemo roditeljima da ih drže i uživaju u to malo vremena što imaju s njima", rekao je Sims.

Curtis je sve iznenadio te je svakim danom sve više napredovao. Nakon 275 dana pušten je iz bolnice. Ipak, i dalje mu je potrebna pomoć stručnjaka pri hranjenju.

"Nikada neću zaboraviti trenutak kada smo Curtisa odveli doma da ga starija braća upoznaju", rekla je majka Michelle Butler.

"Ne znamo što će se dogoditi s Curtisom u budućnosti jer je od prvog dana drugačiji i ne postoji nitko poput njega. On od prvog dana piše svoju priču, koju će mnogi pratiti i koja će, nadamo se, pomoći u unaprjeđivanju skrbi za prerano rođenu djecu".

Curtis je za samo jedan dan poništio prijašnji Guinnessov rekord koji je mjesec dana držao Richard Hutchinson iz Wisconsina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:42