MIRNA IZ IPSWICHA

Osječanka odgovorila Meghan: ‘Svi mi plaćamo kraljevsku obitelj, osjećali smo se prevareno!‘

Meghan Markle; Mirna i Peter Burrows
 Profimedia; Privatna Arhiva (kolaž)
‘Ugasila sam televizor jer me boli glava od cirkusa‘, rekla nam je Mirna Burrows koja već 20 godina živi u Engleskoj

U Velikoj Britaniji se ne stišavaju dojmovi nakon eksplozivnog intervjua koji su Opri Winfrey u nedjelju dali princ Harry i vojvotkinja Meghan.

Mirna Burrows, 42-godišnja Hrvatica s britanskom adresom posljednjih 20 godina, ispričala nam je da su mnogi građani razočarani s njihovim izjavama.

"Moj suprug Peter plaća 50 posto poreza na svoju zaradu mjesečno i svi mi ovdje što radimo plaćamo za kraljevsku obitelj pa kad su izjavili da im je vjenčanje bilo samo za druge ljude i da su se u tajnosti vjenčali tri dana prije - Britanci su se osjećali prevareni. Potrošeni su milijuni na vjenčanje koje ustvari nije bilo autentično. To im se nikako ne sviđa", ispričala nam je Mirna, koja je u Veliku Britaniju došla iz Osijeka. Sada živi u Ipswichu, povijesnoj gradskoj jezgri grada u Suffolka u Engleskoj.

image
Mirna i suprug Peter Burrows
Privatni Album

Kaže nam da je najveći problem o kojem je par pričao s Oprah navodni rasizam. Meghan je naime pred kamerama priznala da su određeni članovi kraljevske obitelji za vrijeme njezine prve trudnoće sa sinom Archiejem bili vrlo zabrinuti oko toga koliko će biti tamna koža njezinog djeteta.

"Jako se puno o tome kod nas raspravlja i znam da je kraljica sa svim najbitnijim članovima kraljevske obitelji sazvala sastanak danas upravo radi toga. Osobno mislim da je Velika Britanija jako otvorena zemlja. Naravno, svuda ima rasizma, ali oni su jako susretljivi prema svim nacijama i bojama kože", kaže. Dodaje da je britanska javnost podijeljena 50/50, dok su jedni skroz na strani para, drugi stoje potpuno uz kraljevsku obitelj.

image
Princ Harry i Meghan Markle kod Opre Winfrey
Joe Pugliese/Afp/Profimedia

Ona je danas ugasila televiziju i radio jer ju je 'zaboljela glava od cirkusa koji je nastao' zbog intervjua.

Mirna kaže da je njoj potpuno nevjerojatno povjerovati da Meghan nije znala u sto se upušta kad se pristala udati za princa.

"Svima nam je poznato da je The Establishment u svom svijetu. Potpuno je jasno svakome da je život iza tih vrata drugačiji. Mi plaćamo za njih, oni služe nama i ne mogu si dozvoliti negativan publicitet."

image
Kraljica Elizabeta II.
Tim Rooke/shutterstock

Mirna navodi da suosjeća s Meghan.

"Izjavila je da se osjećala kao zatvorenica, da nije imala pravo na svoj glasa, na ništa bez pristanka, ali svi znamo da je to kraljevski život", govori nam.

Napominje da se u Britaniji mentalno zdravlje uzima jako ozbiljno i svjesna je da je Meghan zbog svega što je doživjela od tamošnjih medija došla do mentalnog sloma. "Ovdje je to veliki problem i ulažu se iznimni napori da se to zaustavi."

image
Princ Harry i Meghan Markle
Cbs/Ferrari/Profimedia

Puno kontroverznih izjava je par dao, ali što je tu je, smatra Mirna i dodaje da je bitno da izađe nešto dobro i pozitivno iz svega.

"Do tada se držim Netflixa i slušam Slavonski radio u autu", kaže nam uz smijeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:28