Velika gesta

Osječki liječnik nosio djevojčicu i oduševio Hrvatsku. Majka: ‘On je Čovjek, s velikim Č!‘

Ana i doktor Šapina

 Facebook: Marija Didović/
"Pogledao ju je i rekao da se primi za njega. Obje smo se nasmijale misleći da se šali. Ovo je fotka koja treba obići Hrvatsku"

Jučer je u KBC Osijek dobro djelo liječnika uljepšalo oporavak jedne djevojčice nakon bronhoskopije i izmamilo osmijeh njezine majke koja je sve objavila na Facebooku. Tu njezinu objavu, o dobronamjernom liječniku Mateju Šapini koji je u svojim rukama odnio njezinu kćer do zgrade pedijatrije koja je bila nekoliko zgrada udaljena od one gdje je bila na zahvatu, lajkalo je više od šest tisuća ljudi.

- Mogla bih napisati koje sve titule ovaj liječnik ima, ali time mogu samo riskirati da neku izostavim. Umjesto toga biram pisati o njegovoj tituli Čovjek, s velikim Č. Dogode se trenuci kad (i ja) ostanem bez teksta, knedla u grlu, a moraš ostati pribran - započela je objavu očarana raznježena majka.

Kazala je kako je sa svojom kćeri trebala čekati kolica da je odvedu do zgrade pedijatrije u kompleksu KBC-a Osijek. Mlada pacijentica zbrinuta u svome krevetu, još omamljena i u blagom šoku, strpljivo je čekala kolica koja će ju prevesti. No, doktor Šapina nije htio da čeka. Pogledao ju je i rekao: "Primi se za mene."

- Obje smo se nasmijala jer smo mislile da se šali, ali on je sa smiješkom uzeo Anu i odnio ju svojim rukama do našeg odjela.U svoj toj brzini i šoku, drago mi je da sam uspjela zgrabiti mobitel i uslikati ovo, jer ovo je fotka koja treba obići Hrvatsku - napisala je majka napomenuvši da tu gestu doktora neće zaboraviti dok god bude živa.

Majka je sinoć na Facebooku naglasila kako je njezina kćer dobro podnijela bronhoskopiju, bolje od majke koja je strepila u hodniku. Svojim pratiteljima zahvalila je na komentarima podrške i savjetima te se ispričala što nije stigla odgovoriti na svaku poruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:12