SAMO ŽELI NA MORE

Osnovac koji traži posao zapalio Facebook: ‘Ljudi hvala vam svima, ali meni treba samo 100 eura‘

Lukas Golubić

 Ana Ljubičić/
Lukas Golubić (15) živi u Dubravi i traži sitne posliće kako bi sam plaćao sladoled s prijateljima, a ne žicao džeparac od roditelja

Objava kojom je Lukas Golubić, 15-godišnji mladić iz Dubrave, na Facebooku prije koji dan tražio posao preko noći je postala viralna i pokrenula lavinu poziva i poslovnih ponuda na njegovom mobitelu. Dan kasnije kaže kako još nije pronašao gažu koja bi mu odgovarala. Kako živi u Dubravi i ide u osnovnu školu, Lukasu je potreban posao u njegovom kvartu, kojeg može obavljati kad mu školske obveze to budu dozvolile.

image

Oglasa Lukasa Golubića

Privatna Arhiva/

- Puno me poslodavaca nazvalo, ali nažalost, ne mogu raditi na drugom kraju grada ili na moru - požalio se Lukas.

Kako kaže, cilj mu je prije ljeta zaraditi 100 eura, pa i ako je potrebno odraditi deset poslova za 10 eura. Želi si sam financirati džeparac za ljetovanje, za kafić s prijateljima i sladoled na plaži, umjesto da žica roditelje.

Lukasovi roditelji čak su ga odgovarali od toga da pronađe posao, ali odgojen da pomaže oko kućanskih poslova i s vještinama naučenima u izviđačima, bio je uporan da samostalno zaradi za džeparac. Kao što je napisao u oglasu, Lukas može odraditi poslove čišćenja, košenja trave, dostavljanja i šetnje pasa.

image

Lukas Golubić s ocem

Ana Ljubicic/

- Mi bismo čak radije da pomogne nekome kome je pomoć zaista potrebna, a takvi ne moraju onda ni platiti - kaže Lukasov otac kojeg je medijska pažnja šokirala, ali je dopustio sinu da razgovara s medijima jer vjeruje da danas javnosti najviše treba neka pozitivna priča. Misli da su poslodavci jako zainteresirani baš zato što je oglas iskren i pokazuje dobru volju i poštenje.

Lukas kad odraste želi animirati crtane filmove, ali kaže da je biti popularan i viralan dosta čudno.

- Srećom, još me nitko ne zaustavlja na ulici - smije se Lukas kojeg su školske kolege dočekali samo s pozitivnim komentarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:03