USKORO SE VRAĆAJU KUĆI

Otac malene Kiare javio divnu vijest: ‘Tumor se smanjio u svim smjerovima! Presretni smo‘

Djevojčica Kiara Goršić s roditeljima

 Sasa Buric/Cropix
‘Dobili smo najbolji mogući poklon za Valentinovo, i predivnu vijest baš na međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti‘

Nakon dva mjeseca liječenja Kiare Goršić (7) u SAD-u njezin otac javio je divnu vijest.

"Dočekali smo svi skupa konačno nešto dobro, iza nas su ponovno neprospavane noći, puno nervoze i sve ono što MRI donosi, a ovoga puta nakon dugih sedam mjeseci magnet nam je konačno donio vijest o smanjenju tumora u svim smjerovima, doktori su oduševljeni, a mi smo presretni, dobili smo najbolji mogući poklon za Valentinovo, i predivnu vijest baš na međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti", javio je Valentino Goršić i opet zahvalio svima koji su pomogli jer bez njih liječenje ne bi bilo moguće.

Valentino nam je rekao da je dobar nalaz cijelu obitelj ugodno iznenadilo.

"Napokon da smo doživjeli nešto pozitivno jer od početka nikada nismo primili niti jednu dobru novost, samo gore za gorim, tako da nam ovo vraća snagu za nastavak svega".

Naime, drugi dan nove godine Kiara je dobila osip po cijelom tijelu koji je potrajao 12 dana uz temperaturu i do 40 stupnjeva. Bila je hospitalizirana šest dana i nisu znali što joj je. Nakon puno pretraga zaključak je da je imala virus kao i njezina sestra, samo s obzirom na to da je Kiari narušen imunološki sustav, imala je puno jaču reakciju nego što je imaju inače zdrava djeca.

Kiara je, kaže Valentino, posljednjih dana dobro, normalno funkcionira, spava, jede, igra se kao da je potpuno zdrava. Jedino joj je koža oslabljena od ljekova i oko je dosta loše, ali, kaže Valentino, sve zlo u tome.

"Najbitnije je da je u regresiji i to je jedino važno", napomenuo je.

Idući tjedan se Goršići vraćaju u Šibenik jer Kiara je slobodna od terapija do Uskrsa. Djevojčica se zaželjela svega kod kuće, gdje će provesti mjesec i pol dana.

U travnju Kiaru čekaju ozbiljne pretrage, lumbalna punkcija i ostalo što liječnici rade za potrebe same studije, i tada će obitelj sigurno ostati u San Franciscu još tri mjeseca.

"Za dalje ćemo vidjeti jer lijekove nam daju samo za jedan mjesec unaprijed pa ne znamo kako ćemo sve izvesti. Sada smo dobili za dva mjeseca unaprijed pa je moguće vratiti se doma", objasnio nam je tata i dodao da se vesele uskoro doći 'gdje ih srce vuče'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2023 10:08