NIKOME NIJE VJEROVALA

OTKRIVEN UZROK TRAGEDIJE TALENTIRANE PJEVAČICE Pjevala je i kraljici, a uvjerila se da boluje od neizlječive bolesti, nitko joj nije mogao pomoći

 Screenshot / YouTube
 

Hannah Northedge izgradila je vrlo uspješnu karijeru pjevačice, glazbene producentice, članice žirija talent showova, a poznata je čak bila i po tome što nalikuje na vojvotkinju od Cambridgea, Kate Middleton. Otkriće njezinog tijela prošle godine u podnožju klifova Beachy Head, zloglasne lokacije u Engleskoj zbog brojnih samoubojstava, užasnulo je njezine prijatelje koji nisu bili svjesni torture kroz koju je prolazila posljednjih mjeseci života.

Njezini su roditelji ovih dana, po dovršetku istrage, za britanske medije rekli da je Hannah, koja je pjevala i pred kraljicom, bila toliko psihički izmučena da se bojala da se više nikad neće popeti na pozornicu jer joj liječnici ne znaju postaviti dijagnozu.

Talentirana jazz pjevačica oduzela si je život nakon što je samu sebe uvjerila da boluje od neizlječive bolesti koju stručnjaci nikako ne znaju dijagnosticirati. Njezino mentalno zdravlje brzo je propadalo nekoliko mjeseci prije nego što je nestala iz svog doma u Londonu. 43-godišnjakinja je bila uvjerena da umire od nedetektirane bolesti, unatoč činjenici da su je svi liječnici koje je susrela uvjeravali suprotno, pokazala je istraga koja je okončana ovih dana.

- Zamislite kako je to meni zastrašujuće. Tim psihijatara mi govori da dokažem da su mi simptomi stvarni. Nemam mentalnu bolest, i točka - napisala je u jednoj poruci na psihijatrijskom odjelu.

Northedge je patila od kroničnog stresa uzrokovanog nasiljem u obitelji i bilo joj je jako teško otvoriti se psihijatru. Stekla je klasično glazbeno obrazovanje te upisala studij na Kraljevskoj škotskoj akademiji glazbe i drame. Nastupala je u Royal Albert Hallu, centru Barbican i pred kraljicom Elizabetom. Radila je na filmu ‘The Oxford Murders’ s poznatim glumcem Elijahom Woodom.

Tijekom godina obavila je niz pretraga, no sve su bile negativne, objavljeno je u izvještaju mrtvozornika. Tri dana prije smrti u domu ju je posjetila doktorica Victoria Mayhew i rekla da se žalila na više problema nego inače.

- Rekla je da ne misli da boluje od depresije. Osjećala je da je zapela. Tražila je PET/CT scan cijelog tijela ako se krvni nalazi budu uredni. Pokušala sam je opet uvjeriti da razmisli o antidepresivima. Nije htjela razgovarati o mentalnom zdravlju. Tražila je majku da je odvede u ustanovu s palijativnom skrbi - napisala je liječnica u izvještaju.

Istraga je pokazala da je napustila dom u Londonu i otputovala u Eastbourne gdje je prenoćila u hotelu te rezervirala i drugu noć. Posljednja aktivnost njezine kreditne kartice zabilježena je 2. svibnja 2018. upravo na plaži Beachy Head.

Obdukcijom je utvrđen uzrok smrti - višestruke ozljede od posljedice pada s velike visine. Pretrpjela je grozne ozljede, a u tijelu joj nisu pronađeni ni alkohol ni droga. Mrtvozornik je u izvještaju zaključio:

- Nije patila ako je to ikakva utjeha. Također, utjeha onima koji su ostali, može biti činjenica da je oko sebe imala prvoklasne liječnike i dijagnostičare i da su napravili sve. Jasno je što se dogodilo u njezinom umu.

Šef policije rekao je da su joj u džepu jakne pronašli oproštajno pismo u kojem moli obitelj da nakon smrti otkriju što nije bilo u redu s njom, odnosno od koje je bolesti bolovala. Tvrdila je da podnosi bol čiji uzrok liječnici ne mogu otkriti.

- Bila je inteligentna, talentirana žena. Ovo je bio jako tragičan kraj za nju - rekao je Hannin bivši partner Graham Parker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:30