BRIGA O ZDRAVLJU

OVA FOTOGRAFIJA MOGLA BI NEKOME SPASITI ŽIVOT Mlada glumica upozorila na znakove raka koje nije primijetila punih godinu dana...

Poznavanje vlastitog tijela najbolji je način da shvatimo da nešto s nama nije u redu. Radi li se samo o nekom uzastopnom lošem osjećaju ili pak vidljivoj fizičkoj promjeni, potrebno je obratiti pažnju i ne zanemarivati znakove koje nam organizam šalje.

Upravo na to posljednjih dana upozorila je mlada britanska glumica Lorna Nickson Brown, čiju su Twitter objavu prenijeli mnogi svjetski mediji.

Naime, na fotografiji koju je 2015. godine snimio njezin brat, na Lorninom vratu vidljiva je oteklina. Vidljiva je sada, kada se na nju obrati pažnja. Fotografija je snimljena čak godinu dana prije no što je djevojka otkrila da ima rak, a i njoj samoj je iz sadašnje perspektive nevjerojatno da nitko od njezine obitelji i prijatelja nije obratio pozornost na čudnu promjenu. Čak ni ona.

Djevojka je izjavila kako je njezina mama ipak prva primijetila kvrgu na lijevoj strani Lornina vrata, no to su pripisivali gubitku kilaže. Tri mjeseca kasnije mlada glumica posjetila je liječnika i otkrila zastrašujuću dijagnozu – rak štitnjače.

U to vrijeme nije željela govoriti o svojoj bolesti, bojala se kako će ona utjecati na njezinu uzlaznu glumačku karijeru i život općenito. No, nakon uspješne operacije i oporavka, djevojka je odlučila svoje iskustvo podijeliti sa cijelim svijetom, apelirajući na ljude da primjećuju promjene na svom tijelu i tijelu bliskih osoba te si nipošto ne 'postavljaju sami dijagnoze', nego se obrate liječnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:06