ISPOVIJEST

OZDRAVIO JE VODNJANAC KOJI JE BIO MEĐU PRVIM ZARAŽENIMA U HRVATSKOJ Opisao je kako je izgledalo 29 dana u pulskoj bolnici

 Facebook / Screenshot
 

Konobar na talijanskom skijalištu, Andrea Baressi iz Vodnjana, bio je jedan od prvih zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. Još 9. ožujka osjetio je povišenu tjelesnu temperaturu i peckanje u grlu, a u Hrvatsku se vratio nakon nekoliko dana, kada mu je pala temperatura. Odmah je otišao u samoizolaciju kako ne bi bio u kontaktu sa suprugom i djecom, javlja Glas Istre.

Odmah je otišao u samoizolaciju.

Ipak, stižu dobre vijesti. Andrea je, kako je sam objavio - ozdravio i vratio se kući.

Najgori je dio psihički

- Evo dragi prijatelji došao je i taj dan... Nakon dugih 29 dana napokon kući... Htio bih se zahvaliti svim mojim prijateljima koji su mi ovih dana bili velika podrška, isto tako htio bih se zahvaliti našim herojima iz Infektologije, odjela zaraznih bolesti OB Pula koji su se brinuli za naše zdravlje... Još jedno veliko hvala mojoj obitelji koji su bili uz mene 24 sata dnevno... I da se ne zaboravim zahvaliti svim mojim borcima sa odjela koji su mi pomogli da mi brže prođe vrijeme, i kojima želim što brži povratak kući svojim obiteljima...HVALA LJUDI... - objavio je Andrea na svom Facebook profilu.

Sad mu predstoji, otkriva, još 14 dana samoizolacije. Govori da će doma odmarati s obitelji, uživati u supruginoj kuhinji te i nadalje slušati upute od koji ih je jedna da mora koristiti WC odvojen od ostalih ukućana. No ono najgore je, zaključuje, prošlo.

- Najgori dio je psihički. Borba s glavom i vremenom. I to meni, koji sam imao blage simptome. Vjerujem da onima koji su imali teže zaista nije bilo jednostavno - kaže Andrea, odgovarajući na naš upit kako je izgledalo njegovih 29 dana u bolnici.

Čitao je, govori, sve novosti vezane za koronavirus. Nije se time posebno opterećivao, no pratio je situaciju. Danas još jednom apelira na sugrađane da poštuju sve mjere nadležnih institucija. One su, veli, itekako regularne i potrebne. Ovaj se virus, govori, ne smije podcjenjivati, piše Glas Istre

- Slažem se da osobe pozitivne na koronavirus moraju ležati u bolnici, a ne doma. Nitko te ne može kontrolirati bolje od liječnika. Ne mogu dovoljno naglasiti koliko sam zahvalan djelatnicima pulske bolnice. S Italijom imam jako loše iskustvo što se tiče bolesti. Uopće me ne čudi što je tamo situacija eskalirala. Dosta ljudi mi se požalilo da im nisu htjeli uzeti bris. Ja sam praktički pobjegao odonuda. U Italiji sam zvao doktore, ali nisu me htjeli testirati na koronavirus. Nisu mi uopće dali tu mogućnost da provjerim jesam li obolio. U to se vrijeme baš zatvarala granica, a mogli su proći samo oni bez temperature - prepričao je Andrea za list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:06