ZATOČEN U RUMUNJSKOJ

Ozlogašeni Tate propao u zatvoru, u očaju je urlikao novinarima: ‘Pitajte ih da vam pokažu dokaze‘

Andrew Tate (L) i njegov brat Tristan (D)

 Daniel MIHAILESCU/AFP
Sud u Rumunjskoj u siječnju je odlučio da braća Tate i Rumunjke u pritvoru imaju ostati do kraja veljače

Sud u Rumunjskoj odlučio je da će 36-godišnji američki utjecajnik, ekstremni mizoginist i bivši kickboksač Andrew Tate ostati u pritvoru do najmanje 27. veljače, piše The Guardian.

Andrew Tate, njegov 34-godišnji brat Tristan Tate, bivša rumunjska policajka te još jedna Rumunjka sumnjiče se za trgovinu ljudima, silovanje te stvaranje zločinačke organizacije s ciljem iskorištavanja žena.

Spomenuta je četvorka uhićena u prosincu prošle godine. Svi tvrde da nisu napravili ništa protuzakonito.

Sud u Rumunjskoj u siječnju je odlučio da braća Tate i Rumunjke u pritvoru imaju ostati do kraja veljače. "Osumnjičeni su u stanju psihološki kontrolirati svoje žrtve, a pritom se mogu služiti i konstantnim nasiljem", rekao je sudac.

image

Andrew Tate (drugi slijeva) i Tristan Tate (desno)

Daniel MIHAILESCU/AFP

Osumnjičeni su na tu odluku žalili, međutim sud je u srijedu odbacio njihovu žalbu. Braća Tate su na sud došli u policijskom kombiju, a bili su lisicama vezani jedan za drugog. Andrew Tate je novinarima ispred suda rekao da je nevin. Ni jedan ni drugi još nisu za ništa optuženi.

- Tražite od njih da vam pokažu dokaze i neće vam pokazati niti jedan zato što ih nema. Uskoro ćete saznati istinu - rekao je Tate novinarima nakon što mu je žalba odbijena.

Odvjetnica braće Tate Tina Glandian tvrdi da su zadržavanjem u pritvoru prekršena međunarodna ljudska prava njezinih klijenata.

image

Tina Glandian

Daniel MIHAILESCU/AFP

Andrew Tate, koji posjeduje i britansko i američko državljanstvo, natjecao se 2016. u britanskoj inačici reality emisije Big Brother sve dok ga producenti nisu iz nje izbacili.

Tate je potom postao ozloglašen zbog širenja mizoginije i govora mrženje. Između ostaloga, rekao je da su žene djelomično zaslužne za silovanja te da "pripadaju" muškarcima.

Tate je tijekom godina stekao višemilijunsku sljedbu na društvenim mrežama, no s najvećih je naposljetku otjeran jer se smatralo da truje umove mladih muškaraca i uči ih mrziti žene. Nakon što je tech mogul Elon Musk kupio Twitter, Tate je ponovno dobio pravo objavljivanja na toj mreži.

image

Andrew Tate

Daniel MIHAILESCU/AFP

Istraga protiv braće Tate vodi se od ožujka 2022. godine, a pokrenuta je nakon što je jedan od braće navodno silovao ženu koja je bila žrtva trgovine ljudima. Tužitelji drže da su Tateovi svojim žrtvama govorili da će s njima stupiti u romantične veze te da su ih tako regrutirali.

Nakon što bi ih zavarali, braća su ih vodila u prostore u okolici Bukurešta te ih tjerala da rade pornografski sadržaj. Prihodi od prodaje tog sadržaja Tateovi su zadržavali za sebe.

Tužitelji su do sada identificirali šest žrtava braće Tate i njihovih suradnica, a među njima ima i maloljetnih osoba. Rumunjke u pritvoru, Georgiana Naghel i Alexandra Luana Radu, navodno su pomagale Tateovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 02:03