HTJELA BITI KOZMETIČARKA

Paola iz okolice Velike Gorice ruši predrasude i uživa u tome: ‘Kiperi i štikle idu zajedno, zašto ne? Neki okreću očima...‘

 Paola Zlodi/Facebook
Trenutno radi u građevinskoj firmi na Mercedes kamionu kiperu i jako je zadovoljna jer su je kolege prihvatile

Paola Zlodi iz Šiljakovine kraj Velike Gorice za razliku od svojih vršnjaka koji su mahom influenceri, yotuberi i tiktokeri, radi posao koji uglavnom rade muškarci, uživa u tome i pritom ruši sve predrasude o ženama kao groznim vozačima.

Naime, ova odnedavno punoljetna djevoka završila je Školu za cestovni promet u Zagrebu i postala profesionalni vozač kamiona, piše Cityportal.hr.

image
Paola Zlodi/Facebook

Kao dijete je veći dio vremena provodila s ocem i iako je htjela biti kozmetičarka, ljubav prema kamionima je prevladala.

- Ljubav prema kamiona rodila se zajedno sa mnom, odrasla sam uz kamione jer se otac bavio time te sam mu ja uvijek bila pratnja. Već s 14 godina sam prvi puta sjela za volan kamiona i okušala se u vožnji, a upravo sam tatu prvog provozala - prepričava Paola, te se prisjeća kako tada nije znala ništa previše o kamionu, brzine su kaže kompliciranije, kamion velik i sve je pomalo drugačije, ali uz laganu vožnju i pomoć tate uspjela je u kratkom vremenu naučiti sve o kamionu i potom je išlo lakše.

Ističe, da je tada bilo i straha i predrasuda, ali bila je uporna i ni u jednom trenutku nije pomislila odustati.

Na pitanje kako muškarci reagiraju, gledaju li je kao neku malu koja je tu zalutala i ima li podršku kolega, odgovara:

- Različiti su pogledi muškog roda, od podsmijeha i okretanja očima do divljenja, srećom većina mojih kolega su oni koji znaju da vještine vožnje nemaju nikakve veze sa spolom.

Najveća podrška su joj obitelj i prijatelji koji su cijelo vrijeme uz nju, te ističe da bez njih ne bi uspjela ostvariti svoj san.

image
Paola Zlodi/Facebook

- Trenutno radim u građevinskoj firmi na Mercedes kamionu kiperu i jako sam zadovoljna jer me ekipa prihvatila te sam dosta toga naučila uz njih - govori Paola te prepričava svoj radni dan.

- Ustajem u pola 6 ujutro, spremim se i krećem prema firmi u kojoj preuzimam kamion, nakon toga odlazim na utovar ispunim sve papire i tad sam spremna na vožnju do mjesta za istovar, većinom vozim u Zagrebu i okolici, radno vrijeme mi završava u 16 sati te vraćam kamion u firmu i krećem kući.

Na pitanje idu li nokti i štikle zajedno s kamionom, spremno odgovara ‘zašto ne‘, i smatra da to ne stvara nikakve probleme, a uz to dodaje da joj je lakše voziti kamion nego automobil jer se osjeća sigurnije i opuštenije, piše Cityportal.hr.

U budućnosti bi, kaže, voljela osnovati svoju prijevozničku tvrtku i dalje uživati za volanom, a djevojkama koje nemaju hrabrosti za ‘muške‘ poslove poručuje:

- Nema toga što žena ne može napraviti, nikad ne gubite samopouzdanje, budite uporne i radite ono što volite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:51