‘HVALA NA SVEMU...‘

Pet toplih riječi i tvit koji je lajkalo milijun ljudi: Medvjedić Paddington se oprostio od kraljice

 Ferrari/Profimedia/
Paddington kojeg obožavaju djeca diljem planete bio je Elizabetin specijalni gost povodom proslave njenih 70 godina na vlasti

"Hvala vam gospođo, na svemu", tako se kratko, ali emotivno od preminule kraljice Elizabete II. na Twitteru oprostio i lik medvjedića Paddingtona, omiljenog dječjeg junaka iz hit knjiga, filmova i serija, a objava je ubrzo postala viralna i do trenutka objave ovog teksta skupila 800 tisuća lajkova i 127 tisuća dijeljenja.

Inače, Paddington i Elizabeta su tijekom proslave njenih 70 godina na tronu osvanuli i u zajedničkom video isječku gdje su zajedno pili čaj i čavrljali.

Paddington, čije avanture na domaćim kanalima gledaju i mališani u Hrvatskoj jedan je od najpopularnijih dječjih likova ikad. O njemu je autor Michael Bond objavio 20 dječjih knjiga, a dva od kritike vrlo hvaljena filma u kinima su zajedno zaradila preko pola milijarde dolara.

Priču znate, on je ljubazni medvjedić sa starim šeširom, pohabanim kovčegom, i uvijek u kaputu, koji baš kao i Elizabeta II. obožava marmeladu i čaj.

Kraljica je inače navodno toliko obožavala marmeladu na krugu da nije prošao dan u životu a da nije pojela jednu šnitu, i to od svoje pete godine kad joj je prvi put poslužena. Glas Paddingtonu inače daje Ben Wishaw, britanski glumac poznat po ulozi Q-a u serijalu o James Bondu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:04