KAKVI ZLI LJUDI!

Pijani Britanci platili 100 eura gladnom beskućniku da nasred čela istetovira ime jednog od njih

Tomek Matuszewki

 Screenshot/Youtube
To je najgora bol koju sam osjetio u mom životu. Kao da vam vruće željezo svake sekunde pritišće čelo - priznao je Matuszewki

Beskućnik kojemu je grupa pijanih Britanaca platila da mu se ime jednog od njih tetovira na čelo, konačno će s kože potpuno ukloniti taj bolni podsjetnik na najmučnije dana života, piše Daily Mail.

Naime, svaka dva mjeseca protekle godine, Tomek Matuszewki (39) iz Poljske, podvrgavao se mučnoj četverominutnoj proceduri uklanjanja tetovaže. Sada je većina tetovaže izbrisana, iako su pred Matuszewkijem još tri posljednja tretmana. Koža na čelu je pretanka da bi se tetovaža uklonila odjednom, pa je zato bilo potrebno više tretmana.

‘To je najgora bol koju sam osjetio u mom životu. Kao da vam vruće željezo svake sekunde pritišće čelo‘, priznao je Matuszewki.

Prije četiri godine školovani kuhar živio je na ulicama Benidorma, poznatog španjolksog turističkog naselja kada mu je grupa pijanih Britanaca ponudila 100 eura da tetovire ime mladića, u čiju su čast organizirali momačku proslavu. Očajan i gladan - on je naime pješice stigao u Španjolsku iz Poljske, nakon bolnog rastanka od zaručnice - Tomek je prihvatio ponudu. Ali tek sljedećeg jutra kada se probudio s imenom ‘Jamie Blake‘ na čelu shvatio je težinu čina.

Namjera Britanaca je bila da na čelu Poljaka također bude zapisano ‘North Shields, NE28‘, što je Blakeova kućna adresa, ali pošto nije mogao podnijeti bol, proces je zaustavljen nakon prva dva slova.

‘Bilo je užasno. Osjećao sam kako me svi gledaju. Svugdje sam morao ići u šeširu. Čak su me zvali prijatelji iz Poljske koji su o tome čitali u vijestima‘, rekao je Matuszewki je zahtijevao da se zatvori član grupe za koga tvrdi da mu je platio, kao i za umjetnika koji je učinio tetovažu. Otkrio je da nije primio ‘nikakvu ispriku‘ od Blakea ili bilo koga od odgovornih.

‘Biste li to tako nešto učinili svom najgorem neprijatelju?‘ upitao se Matuszewki koji sada želi da se Blake, javno ispriča i plati račun za uklanjanje tetovaže. Trošak je dosad iznosio oko 1500 eura.

Gospodin Matuszewki također je odbacio Blakeove tvrdnje kako Matuszewki ‘nije beskućnik, već ž. ‘Nikada nisam bio u salonu za tetoviranje i koliko ja znam nije dobio nikakav novac‘, kazao je Blake.

Nakon mučnog događaja, život gospodina Matuszewkija ipak je krenuo nabolje. Dobrotvorna organizacija za beskućnike Project4all skupila je novac potreban za uklanjanje tetovaže, Zahvaljujući njihovoj pomoći povukao s ulice, riješio svoj problem s pićem i sada radi s organizacijom. Pomaže u isporuci hrane i odjeće, duž španjolske Costa Blance.

‘Imam svoju sobu i svaki dan pokušavam pomoći ljudima na ulici, hranom, odjećom, malo razgovora i osmijeha s njima, da znaju da nisu sami‘, rekao je.

Matuszewkiju je nažalost nedavno dijagnosticirana i osteonekroza oba kuka. Njegov je slučaj bio toliko težak da je liječnik koji mu je postavio dijagnozu bio zapanjen što je mogao hodati do klinike samo uz pomoć štapa.

Sumnja se kako je do ozljede možda i došlo zbog toga što je pješačio od Poljske do Španjolske. Projekt4all, sa sjedištem u Nizozemskoj, sada prikuplja sredstva za financiranje dviju operacija kako bi se zamijenile sve kosti kuka Tomeka Matuszewkija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:45