TONČI IZ JELSE

POZNATI HVARSKI UGOSTITELJ OTKRIO SVOJ TAJNI SASTOJAK HOBOTNICE ISPOD PEKE 'Ovo ću nerado kazati, ali evo zašto je naša peka drugačija od ostalih'

Tonči Belić
 Mirko Crnčević / Slobodna Dalmacija
 
 

Ako vas ljetni đir kojim slučajem dovede u Jelsu na otoku Hvaru, samo pitajte za Tončija Belića Ročeta (58) i svi će vam reći da je on povrh svega miran i dobar obiteljski čovjek, mještanin koji se više od 35 godina bavi ugostiteljstvom i turizmom, bilo u poduzeću ili privatno doma, piše Slobodna Dalmacija.

U kuću Ročetovih uvijek možete navratiti i nikad vas neće odbiti da bilo kakvu pomoć zatražite, a napose kod njega se uvijek pripremaju dobri bokuni, tu se dobro jede i pije.

Jelšani kažu da je kroz taj dvor prošlo na stotine i stotine ljudi, bilo domaćih ili fureštih, i nitko nije ostao gladan. Tijekom ljetnih mjeseci uglavnom preferira izvornu otočnu, da ne kažemo mediteransku kuhinju, a pretežito su to riblji specijaliteti. Supruga Gabriele je Njemica, pa ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 04:12