POSLJEDNJE ZBOGOM

Poznati su detalji ispraćaja velike Milke Babović. Evo tko će joj odati posljednju počast

Milka Babović
 Goran Mehkek/Cropix
Ponedjeljak 4. siječnja 2021., u 12.40 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu

Posljednji ispraćaj Milke Babović, bivše atletičarke i televizijske novinarke Milke Babović koja je preminula prošle subote u 93. godini, bit će u ponedjeljak, 4. siječnja 2021. godine, u 12.40 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.

Sukladno dogovoru s obitelji, poštujući želje pokojnice, ali maksimalno uvažavajući epidemiološke mjere na Krematoriju (u privitku), na oproštaju će kratko govoriti: Morana Paliković Gruden (HOO), Aleksandar Stanković (HRT) i Jura Ozmec (HZSN).

Ukupno 25 ljudi, mahom obitelj, najbliži prijatelji i govornici, zbog aktualnih epidemioloških smjernica smjet će biti u dvorani u vrijeme održavanja posljednjeg ispraćaja Milke Babović.

Podsjetimo, zbog zdravstvenih tegoba, uobičajenih boljki karakterističnih za osobe njenih godina, Milka Babović bila je hospitalizirana prije dva i pol mjeseca, a kasnije je bila zaražena i koronavirusom.

Milka Babović rođena je 27. listopada 1928. u Skopju, a u Zagrebu je živjela od 1948. godine gdje je studirala kemiju na Tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Diplomirala je na Višoj pedagoškoj školi u Zagrebu (1963.) sport i tjelesni odgoj, hrvatski i njemački jezik. Govorila je engleski i njemački, služila se francuskim i ruskim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 02:44