RENE BITORAJAC

‘Profesor tjelesnog mog je sina udario nogom u stražnjicu. Izguglao sam ime tog tipa i sve mi je bilo jasno‘

Rene Bitorajac

 Darko Tomas/Cropix
Šokantni događaj u zagrebačkoj Strojarskoj školi potaknuo je našeg glumca da podijeli s javnošću incident u školi njegova sina

Šokantni događaj u zagrebačkoj Strojarskoj srednjoj školi Fran Bošnjaković, točnije fizički obračun profesora i učenika, potaknuo je našeg glumca Renea Bitorajca da podijeli s javnošću navodni incident koji je njegov sin doživio u školi na satu tjelesne i zdravstvene kulture.

Podsjetimo, u javnosti je procurila snimka iz Strojarske škole na kojoj navodno alkoholizirani profesor tijekom školskog sata, nakon što mu je učenik prišao za katedrom, ustaje i nasrće na njega. Profesor je u međuvremenu uhićen je prijavljen za tri kaznena djela.

Bitorajac na početku dugačke objave navodi da nemili događaj u srednjoj školi nema puno dodirnih točaka sa slučajem njegova sina, ali je ipak želio iznijeti slično vlastito iskustvo. Tvrdi da je profesor tjelesne kulture nogom udario njegova 16-godišnjeg sina Gabrijela ispred cijelog razreda.

- Prije puna 3 mjeseca, Ante Kajmak (nije lik iz Naše male klinike), kao prof. tjelesne kulture u Prvoj ekonomskoj školi, traži od mog sina da ispljune žvakaću. Kada ju on bespogovorno kreće ispljunuti, ovaj ga odguruje rukom u leđa, međutim, nezadovoljan valjda inercijom kojom je moj sin, pruživši blagi otpor, poletio, ponižavajuće ga još udara nogom u stražnjicu i to prilično jako. Pred cijelim razredom, u trećem srednje, u pubertetskoj dobi kad se mladić razvija u muškarca, “profesor” u odgojno-obrazovnoj ustanovi, ponižavajuće te nakon odgurivanja napucava nogom u guzicu!!! Sin, da zadrži barem malo dostojanstva nakon takvog poniženja jedino što može je zadržati žvaku, nakon čega biva prijavljen.

Dolazi doma ljut, krvavih očiju i ispriča kako mu je prvi nagon bio vratiti profesoru istom mjerom. NE, bravo sine da nisi! Prvi nagon roditelja i razmišljanje zadržat ću za sebe, ali bijes koji osjetiš kad čuješ da ti je dijete neki Kajmak napucao nogom u guzicu kao profesor u školskoj ustanovi, pogotovo kad znaš da ti se dijete stalno žali na istog jer ga ovaj pika rečenicama od kad mu je profesor, teško je opisati, u emotivnoj je objavio napisao Bitorajac

Nadalje piše kako je slučaj prijavio razrednici i ravnatelju te dobiva povratnu informaciju da je profesor shvatio da je pretjerao i iskazuje žaljenje.

- Ravnatelj je zgrožen, kaže da na svakoj sjednici o našem sinu čuje samo riječi hvale i mijenja profesora njihovom razredu te prijavljuje slučaj ministarstvu. Sve zvuči kako treba biti, međutim nakon toga 40 dana tišine. U međuvremenu prijavljujemo slučaj i policiji, udaranje maloljetnog djeteta trebalo bi evidentirati. Nakon toga i mi prijavljujemo slučaj Agenciji za odgoj i obrazovanje te dječjoj pravobraniteljici. Ona se javlja nakon više od 40 dana s dopisom da od škole traži izvješće i tako valjda opravdava svoje postojanje jer otada se više ni ne javlja. Doma počinjemo sumnjati u ažurnost i volju sustava, zaključuje Bitorajac pa piše kako je nakon toga u Google tražilicu upisao ‘Ante Kajmak‘.

- Otvara se naslov na Iskonu: “Sumrak hrvatskog školstva” u kojem piše kako je Antin otac kao glavni prosvjetni inspektor nakon otkaza jednom profesoru, sredio isti svom sinu. Kasnije je otišao i za pomoćnika ministra… Ne moramo vjerovati, na internetu piše svašta, a i teško je povjerovati da je to kod nas moguće. Od toga trenutka pale nam se lampice. Razrednica sada kaže da je profesor nakon incidenta rekao da se šalio, a ne da je pretjerao. Krivo smo čuli. Glavna pedagogica je već i drugi dan nakon događaja čvrsto vjerovala da ga je profesor sigurno udario slučajno, ali toga se sad ni ravnatelj ne sjeća na razgovoru s savjetnicom AZOO koja se nakon naše prijave odmah pojavila u školi ustvrdivši da škola nije ispravno prijavila događaj, već su Kajmaku poslali u inspekciju višeg savjetnika za tjelesni odgoj. “Bok, bok, došao sam u kontrolu na tvoju nastavu kako bih se uvjerio da udaraš klince nogom u stražnjicu!” Hahaha, pa kog vi j…..?

Razrednica ide korak dalje te u odsustvu mog sina, za vrijeme sata matematike, razgovara s razredom namećući im svoje mišljenje u smislu da je sve otišlo predaleko i da, jel tako djeco, nije trebalo slučaj prijavljivati na toliko strana, jer sada vi, ja i jadni vaši roditelji morate davati izjave, pokušavajući i njegove prijatelje okrenuti protiv njega. Pedagoški i odgojno, nema što, piše gnjevno Bitorajac.

Prepričava kako je točno tri mjeseca trebalo proći ‘da se ne dogodi NIŠTA‘.

- Moj sin i dalje ovog namaza za ćevape susreće po hodniku i okreće glavu uz osjećaj neugode, straha i poniženja i nikom ništa! Roditelji i dijete pretjeruju, je l‘? Moje pitanje glasi: Što bi se dogodilo da je moj sin odgurnuo profesora tjelesnog i udario ga nogom u stražnjicu? Što bi se dogodilo? Pa taman i da je onako, iz zafrkancije!? Što bi se dogodilo da mu je vratio, za čim je onako ponižen mahinalno imao i potrebu. Kaj da ja danas kažem svom sinu? Sad kužim. DA sine, trebao si mu vratiti! Netko drugi bude, a onda ćemo se jako čuditi, ne daj vragu i nekom hrvatskom Kosti! Koju ste nam poruku poslali!? Ja sam ju pročitao, kao, “ako ti ne paše da ti sina netko od profesora udara nogom u guzicu, preseli si ga u privatnu školu”. Ok. Jedan nula za vas! Selimo se!, poručuje Bitorajac putem Facebooka.

Potom naš poznati glumac podsjeća kako bi jedan njegov lik rekao ‘fakat sam pretolerantan‘.

- Ipak se nadam da je barem nekom malo neugodno. Zaštitite one vrijedne i dobre profesore od ovih idiota koji drugima kvare ugled, zaštitite profesore od neodgojenih učenika delinkvenata, ali brate, zaštitite više i učenike od pokvarenih, nadrkanih pa i ovih iskompleksiranih profesora, piše na kraju Bitorajac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:48