SHOPPING PATROLA

Pronašli smo lampu s kojom ne možete pogriješiti! Elegantno se uklapa u najrazličitije interijere

 Möller, Cecilia
Naša Korana Sutlić upalila je mnoštvo prekidača na našem tržištu kako bi pronašla i preporučila najisplativiju lampu

Stolna lampa bijela kugla idealna je za mnoge interijere zbog posebnog ugođaja koji stvara. Vrlo je lijep detalj u poslovnim prostorima, kao i u domu. Iako je minimalističkog izgleda i savršeno se uklapa u takve interijera, uz malo maštovitosti, uz nju se lako stvori i topli božićni ugođaj. Osim na pisaći ili uredski stol, odnosno na neki stolić u domu, može se postaviti uz krevet, na pod, na prozor... Vidjela sam neke lijepe dnevne boravke u kojima ih imaju nekoliko, postavljene za podnu i stolnu rasvjetu. Lampe kugle koje se nude na tržištu uglavnom imaju dimer, iako ne baš sve, te se lako stvori nježan i topao ugođaj, kao i hladan.

No što je to tako privlačno u jednoj tako naizgled jednostavnoj lampi? Postoji neka podsvjesna moć primarnih oblika koji nesvjesno odgovaraju oku i mozgu. Krug je savršen oblik, koji imitira prirodu. U slučaju, primjerice, Balune, hrvatskih dizajnera Studio Grupa, očita je njihova inspiracija mjesecom i mijenama te je njihova lampa od naša tri odabrana proizvoda, donekle drugačija varijacija teme, jer ima i crni dio. Idealna je i za one koji vole bijele kugla lampe, ali bi neku promjenu.

Skuplje i kvalitetnije stolne lampe kugle na tržištu napravljene su od puhanog stakla i opala te su nešto teže. No mnogi su dosta zadovoljni i Ikeinom Fado, znatno povoljnijom i jednostavnom verzijom, kojoj je eventualna mana jeftiniji prekidač i žica, no oni se često niti ne vide kad se lampa postavi, primjerice, na komodu. Na internetu ima i nekoliko zgodnih "hackova" njihove bijele lampe Fado, kojima se, uz nekoliko preinaka, pretvara u disko ball ili ambijentalnu lampu s izmjenom boja.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Posebne stolne lampe idealne su za postizanje atraktivnog ugođaja u prostoriji, osim što pružaju dodatno osvjetljenje. Iako u pravilu odabir one prave zavisi o tome za kakvu vrstu prostora se traži stolna lampa, upravo je u tome moć onih bijelih, u obliku kugle, jer se lako prilagode toplom dnevnom boravku, kao i onom minimalističkom kućnom ili poslovnom.

IKEA

Fado

Cijena: 79 kn

Žarulja se nabavlja zasebno

Visina: 24 cm

Promjer: 25 cm

Kabel: 1,8 m

Ikea Zagreb

image
Fado stolna lampa (Ikea)
Ikea
image
Fado stolna lampa (Ikea)
Ikea
GRUPA STUDIO

Baluna BA-TW

Lampa za stol i za zid

Cijena: 2,390 kn

Kabel: 2,5 m

Dimenzije: 20 x 20 x 26 cm

Grupa Studio, Dukljaninova ulica 1, Zagreb

image
Baluna BA-TW
- za stol (i za zid)
Grupa Studio, Dukljaninova ulica 1, Zagreb
kabl od 2.5 metara
20x20cm x 26cm
2,390 kn
FOTO: GRUPA
FLOS

Glo-Ball Basis

Lampa dizajnera Jaspera Morrisona koja postoji u nekoliko veličina

Cijena: 470 eura

Kabel: 1,9 m

Visina: 33 cm

Flos Italija, Themelija Zagreb

image
Glo-Ball Basis
tvrtka Flos, dizajner Jasper Morrison
u nekoliko veličina
kabl 1900 mm
470 eura (model visine 33 cm)
Flos Italija, Themelija Zagreb
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:20