VIRALNA POTRAGA

'PROŠLO JE 40 GODINA OTKAD SU SE ZADNJI PUT VIDJELE' Kao tinejdžerica odselila u Ameriku, a sad preko interneta traži najbolju prijateljicu iz Rijeke

 Reddit
 

Objava Amerikanke porijeklom iz Hrvatske na društvenoj mreži Reddit, u kojoj traži staru maminu prijateljicu, postala je hit i proširila se internetom. Nažalost, nedostaje im osnovnih informacija, poput prezimena gospođe, pa su se korisnici uključili i proširili objavu u nadi da će netko prepoznati izgubljenu prijateljcu.

- Moja je mama pobjegla u Ameriku 1979., a njezina najbolja prijateljica je ostala u Hrvatskoj. Prošlo je 40 godina otkad su zadnji put razgovarale i mama je sad ponovno pokušava naći - napisala je Amerikanka.

Nadaju se da će im internet pomoći u potrazi da nakon tolikih godina spoje nekad najbolje prijateljice.

- Obje su iz Rijeke. Išla je u Pedagošku gimnaziju Vladimir Nazor od 1977. do 1979. Zove se Blaženka, ali mama se nažalost ne može sjetiti njezinog prezimena. Pretražili smo Facebook i sve zapise koje smo mogli pronaći na internetu. Hvatamo se za slamke, ali vrijedi truda - dodala je u objavi.

Budući da je Blaženka porijeklom iz Bosne i Hercegovine, majka i kći su pretpostavile da se možda vratila u rodni kraj.

Reddit

Međutim, prije sat vremena javio se korisnik, ili korisnica, koji je komentirao: ‘Ja znam Blaženku. Živi u Opatiji!’ Čini se da su se nastavili dopisivati privatnim porukama, a nadamo se da će se to pokazati kao realan trag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:35