SANJA MUSIĆ MILANOVIĆ

Prva dama došla podržati svog omiljenog draguljara: ‘Ona je divna urbana intelektualka‘

Sanja Musić Milanović i Nenad Sovilj
 John Pavlish
Upravo je Nenad Sovilj kreirao nakit prve dame Sanje Musić Milanović za inauguraciju njezinog supruga

Okružen zelenom scenografijom u zagrebačkom hotelu Esplanade, dizajner nakita, draguljar Nenad Sovilj (40), koji je lani kompletno renovirao svoj butik u Amruševoj, jučer je predstavio najnoviju kolekciju nakita 'Aleksandar'.

Iako inače ne pohodi ovakve evente, podržati ga je došla i prva dama, Sanja Musić Milanović koju sa Soviljem vežu prijateljstvo i uspješne suradnje.

Podsjetimo, upravo je Sovilj kreirao nakit prve dame za inauguraciju njezinog supruga, predsjednika Zorana Milanovića.

image
Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović na inauguraciji
Denis Lovrovic

Gospođa Musić Milanović za taj je poseban dan minimalističku midi haljinu bazičnog kroja i svijetlo ružičaste boje s potpisom hrvatske modne kuće Varteks upotpunila impozantnim Soviljevim nakitom - unikatnim i ručno rađenim naušnicama i prstenom od smole u kombinaciji s dvije vrste emajla u pozlaćenom srebru sa South Sea biserom, najcjenjenijim biserom na svijetu. Kombinacija je bila iznimno uspješna, a modni stručnjaci prozvali su našu prvu damu “modernom Jackie Kennedy” i “hrvatskom Kate Middleton”.

- Ona je zaista divna i zabavna osoba, urbana žena, elegantna i decentna, intelektualka koja nije dosadna, a moj nakit joj je odlično pristajao - rekao nam je lani Sovilj.

image
Nenad Sovilj
John Pavlish

Njegove su klijentice uspješne samosvjesne žene koje imaju stila i koje se ne boje eksperimentirati. To su arhitektice, odvjetnice, glumice, poduzetnice... Ima među njima i poznatih imena kao što su Jadranka Sloković, Severina Kojić, Jelena Veljača, Iva Radić, Ana Hanžeković Krznarić, Milana Vlaović i Branka Bebić.

image
John Pavlish

Mnoge od njih i sinoć su ga podržale kada je predstavio svoju kolekciju inspiriranu veličanstvenim papigama u kojoj je uz već prepoznatljive vrhunske materijale po prvi puta upotrebio i pravo perje egzotičnih ptica.

image
Mladen Šarić

Od materijala prisutni su još smola, zlato, srebro i razno drago kamenje koji, uz perje, kolekciju čine izrazito obojanom.

U ponudi nove kolekcije mogu se naći razne forme ogrlica, narukvica, medaljona, naušnica i prstenja.

image
Mladen Šarić

Šesnaesta je ovo po redu Soviljeva kolekcija i svojom formom veliča skupinu takvih jednih inteligentnih bića, papiga, i to onih prvih donesenih na europsko tlo, točnije u antičku Grčku, kao kolijevku demokratske tradicije utemeljene na ideji slobodnog pojedinca.

image
Mladen Šarić

Zanimljivo je da Sovilj ustraje svaku svoju kolekciju predstaviti na istoj lokaciji za koju je posebno vezan.

image
John Pavlish

On je, naime, rođen u Zagrebu, u Folnegovićevom naselju, ali odrastao je, kako nam je ranije otkrio upravo zagrebačkom hotelu Esplanade, baš kao i njegova sestra Tamara, danas uspješna arhitektica. Njegovi su se roditelji upoznali u tom hotelu 1976. Mama Ana je porijeklom iz Splita, a pokojni tata Slavko rođen je u Ljubljani, ali je većinu života proveo u Zagrebu.

image
John Pavlish

- Mama i tata su radili u Esplanadi pa smo tamo provodili puno vremena i bili smo odgajani u tom duhu. Vrlo brzo smo naučili na koji način trebaš jesti, kako se držati, kako se ponašati... - rekao je ranije Sovilj.

image
John Pavlish
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:56