REVOLUCIONARNA METODA

PRVA HRVATSKA TERETANA ZA LICE Pomlađivali su me gnječenjem, udarcima i mlazom kapljica koji masira brzinom od 720 kn/h

 Biljana Blivajs / CROPIX
 

Ovog ljeta otvorena je prva hrvatska teretanu - za lice! Na adresi Petrinjska 61 u Zagrebu, prema ideji vlasnice Josipe Kusić, koncipirana je kao inovativni beauty studio u kojem je sve podređeno neinvazivnim tretmanima lica, ili bolje rečeno - treninzima.

Slijedom filozofije koju propagira, studio se zove Face Workout, u njemu se ne koriste igle, skalpeli, niti bilo kakva slična pomagala, što uvelike olakšava odabir svima koji nisu skloni agresivnijim zahvatima na koži lica. Uspješno pomlađivanje bez potrebnog vremena oporavka, podljeva, crvenila, natečenosti, truda - zvuči odlično!

Njihov je slogan “It’s not a facial, it’s a workout”, a kako mi je rekla sama vlasnica, znanstveno je dokazana činjenica da facijalnom vježbom na prirodan način aktiviramo 43 mišića našeg lica te da su rezultati čvrsta koža i puniji obrazi. Zbog činjenice da ne vježbamo sami, nego da mišiće “vježba” uređaj, odlučila sam i ja isprobati trening za lice.

Zagrijavanje za trening

Nakon razgovora o mom tipu kože, skidanja šminke i pregleda mog lica, Josipa mi je predložila Purification program kao izvrsno rješenje za kožu sklonu aknama i proširenim porama, poput moje. U ovom treningu primjenjuje se blagi piling s petpostotnom salicilnom i bademovom kiselinom, nakon koje se infundira Acne serum. “Iz salona ćeš izaći svježa i blistava, a tek nakon 48 sati vidjet ćeš veliku razliku”, obećala je Josipa.

Zagreb, 100919.
Petrinjska.
Face workout studio.
Vlasnica Josipa Kusic, bivsa miss Hrvatske.
Tretmani u svrhu pomladjivanja lica.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

Najviše od svega intrigiralo me “zagrijavanje”. Baš kao i u teretani, trening mora početi upravo time. Ovdje to podrazumijeva snažne pokrete gnječenja, povlačenja, guranja, utiskivanja i visokoenergetskih udaraca, sve u svrhu pojačavanja cirkulacije i proizvodnje kolagena. Ta masaža lica, iako se koriste malo “grublji” pokreti rukama na licu, bila mi je iznimno ugodna i prilično opuštajuća. Nakon nje prešli smo na električni uređaj za stimulaciju mišića - EMS Face Workout Pro, kako bismo emitirali blage, ali snažne valove koji stimuliraju mišiće, konturiraju jagodice i vraćaju elastičnost kože.

Upravo je ovaj uređaj potaknuo Josipu na pokretanje biznisa! EMS je naime na glasu kao jedan od vodećih neinvazivnih alata za sprečavanje i ispravljanje znakova starenja, a osim toga omogućava bolje prodiranje proizvoda za njegu kože kao što su serumi, kozmetika i hidratizatori. Prelazak EMS uređaja licem nije bolan, ali nije ni pretjerano ugodan. Osjećam kako mi se mišići lica, nakon što se uređajem preko njih pređe, grče, kontrahiraju. Nakon što je završila s jednom stranom lica, Josipa mi pokazuje razliku, i gle, stvarno, jagodica na tretiranoj strani lica stvarno je podignuta, a koža zategnutija. Efekt je, dakle, uistinu trenutan.

Nakon prvog dijela tretmana koristi se drugi uređaj, riječ je o Jet peelu i ovaj u salonu u Petrinjskoj ujedno je jedini u Hrvatskoj. Riječ je o patentiranom FDA odobrenom sustavu terapije kože koji nudi bezbroj tretmana za svaki tip i stanje kože, od limfne drenaže, masaže, pilinga, 3-D kemijskog pilinga, do ekstrakcije i infuzije lijekova/koktela vitamina, minerala, hijalurona. Josipa mi je prvo Jet peel uređajem napravila limfnu drenažu, a pritom mi je objasnila na kojem principu radi.

- Jet peel koristi supersonični dvofazni mlaz, posebno dizajnirana mlaznica, tj. olovka-cjevčica, izbacuje sprej od mikrokapljica pri brzini od 720 km na sat. Zbog tako velike brzine, na licu se stvara udubljenje, otvore se mikrokanali i sprej ulazi četiri i pol milimetra pod kožu. Čim mi mlaznicom pređemo na drugi dio lica, na tretiranom dijelu lica mikrokanali se zatvore i kapljice ostaju zarobljene ispod kože. Nema boli, dugog oporavka, podljeva - objašnjava Josipa.

Zagreb, 100919.
Petrinjska.
Face workout studio.
Vlasnica Josipa Kusic, bivsa miss Hrvatske.
Tretmani u svrhu pomladjivanja lica.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

Limfna drenaža detoks vodom koja sadrži ionsko srebro, aloe veru i druge aktivne supstance ovim uređajem hladi, osvježava lice i prilično je ugodna (meni je malo škakljala po vratu i izazivala smijeh), a nakon tretmana imala sam osjećaj svježine, kao da je lice sada čišće i svježije no prije.

Kemijski piling

Nakon limfne drenaže istim uređajem, uslijedio je kemijski piling blagom salicilnom i bademovom kiselinom, što mi je omekšalo kožu i dalo joj sjaj te je pripremilo za infundiranje seruma, u mom slučaju onog protiv akni. Na kraju, Josipa je u uređaj dodala vitamin B5 za smirivanje kože i to mi putem iste olovke-cjevčice nanijela na lice. Cijeli tretman Jet peel uređajem izveden uz pomoć mlaznice ne bih opisala kao ugodan, prati ga lagano peckanje, ali nije neizdrživo, boli uopće nema...

- Žene stvarno vole ove biološke tretmane za pomlađivanje od kojih bih istaknula kompletan trening naziva Red Carpet koji daje licu trodnevni sjaj, a odličan je prije važnih događaja, evenata, vjenčanja. Druge pak stalno dolaze upravo na vježbanje lica s EMS Face Workout Pro uređajem - govori mi vlasnica.

Menu usluga

Ova rođena Imoćanka proteklih je desetak godina provela u inozemstvu radeći kao model za poznate modne i beauty brendove, a život u Velikoj Britaniji zapravo joj je otkrio popularnost ovog uređaja i ona ga je odlučila dovesti u Hrvatsku.

Zagreb, 100919.
Petrinjska.
Face workout studio.
Vlasnica Josipa Kusic, bivsa miss Hrvatske.
Tretmani u svrhu pomladjivanja lica.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

Face Workout nema klasičan cjenik nego menu usluga koje nude i koje su detaljno opisane, a u dogovoru s Josipom kreirate ono što je najbolje za vašu kožu. Cijena mog tretmana iznosila je 910 kuna, no neka vas ne prepadne, cijene se kreću već od 250 kuna, a iznosi se povećavaju dodacima seruma i vitamina. Usluga je maksimalno personalizirana i skrojena prema potrebama i problemima svake klijentice. Dobna granica ne postoji i svaka žena može pronaći nešto za sebe, bilo da je riječ o rješavanju problema masne kože, bora, suhoće kože, volumena lica ili problema s obješenom kožom.

Iz Face Workout salona izašla sam prilično zadovoljna, blistave i nahranjene kože koju dva sata nakon treninga nije preporučljivo dirati, ispirati, na nju nanositi make-up. Kao što je vlasnica obećala na početku, crvenilu nije bilo ni traga.

Ovaj studio samo je početak Face Workout projekta. Josipa ima velike planove, a tiču se širenja licence i osvajanja ostatka regije. Uskoro će se u njezinu studiju moći kupiti i sam uređaj (EMS)-Face Workout Pro, ali i serum koji je osmislila.

- Zove se Skin aktivator, ima B kompleks, morski kolagen i hijaluron, a za mjesec dana izbacujemo ga na tržište, to je naša patentirana formula na koju smo iznimno ponosni - radosno će vlasnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 21:36