SHOPPING PATROLA

‘Prvi put kad sam vidjela cijevčicu koja viri iz ruksaka jednog planinara bila sam šokirana‘

 Lncreativemedia
Za planinarenje, trčanje i duge ture biciklom spas su mjehovi za vodu uz koje je nemoguće ostati žedan


Prvi put kad sam vidjela cijevčicu koja viri iz ruksaka jednog planinara bila sam dosta šokirana. Nije mi bilo jasno što on to cucla, odakle dolazi tekućina, kao i koji je smisao svega toga, pa zar ne postoje bočice svih oblika i materijala?

Nakon što sam doznala više o mijehovima za vodu, stvar je imala više smisla, ali i dalje sam bila malo skeptična i držala se boca. A onda je došlo ljeto, vrućine su bile velike, i skidanje ruksaka svako malo da bi iz njega uzela vodu postalo je naporno. I često rezultiralo time da sam premalo pila vode tijekom hodanja, a onda nalila u sebe pola litre odjednom. Odlučila sam vidjeti u čemu je štos s tih mijehovima.

Mijehovi obično dolaze u tri različite veličine, odnosno zapremnine – od jedne, dvije i tri litre. Osim planinara, koriste ih biciklisti i trkači, svi koji žele imati nesmetan pristup tekućini tijekom tjelovježbe. Pri odabiru treba voditi računa o tome za koje aktivnosti nam treba i koliko ćemo tekućine popiti. Za kraće ture i hladnije vrijeme obično će nam biti dovoljna litra ili dvije, ali za cjelodnevno hodanje ljeti mjestima na kojima nema dostupnih izvora vode, dobro bi došao i mijeh od tri litre.

U njega nipošto ne stavljati alkoholna, gazirana pića, mliječne proizvode... Ukratko, stavljajte u njega u samo vodu. Mijeh je važno i pravilno održavati, isprazniti i oprati običnim sredstvom za suđe nakon svakog korištenja, a povremeno nije loše alkoholnim ga octom očistiti od kamenca. Dobro ga osušite i spreman je za sljedeći izlet!

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Izbor je velik i mijehove proizvode gotovo svi renomirani proizvođači planinarske opreme. Od manjih mijehova za trčanje, do velikih za cjelodnevne avanture, ponude ne nedostaje. Gledajte da materijal ne sadrži bisfenol A (BPA), štetni spoj zabranjen u brojnim zemljama, no ako se držite provjerenih brendova to ne bi trebao biti problem. Ovdje smo se fokusirali na srednju veličinu mijeha, zapremnine od 2 l, no svi dolaze i u drugim veličinama.

DECHATLON

Forlaz 500 2l
Cijena: 79,99 kn
Za vodu temperature od -20 do 40 stupnjeva, usnik s položajem on/off za sprečavanje izlijevanja.
Zapremnina: 2l
Otvaranje: odvojiva klizna traka
www.dechatlon.hr

image
mijeh forlaz dechatlon
Dechatlon
IGLUSPORT

Source Widepack 2l
Cijena: 279 kn
Praktične dimenzije bez obzira koliko je mijeh pun, zahvaljujući zidu u sredini mijeha.
Zapremina: 2l
Otvaranje: klizna traka
www.iglusport.hr

image
mmijeh source iglu sport
Iglu Sport
KIBUBA

Deuter Steamer 2.0.
Cijena: 269 kn
Mijeh s posebnom prevlakom u cijevi i mijehu protiv mikroba. Lako otvaranje i čišćenje
Zapremina: 2l
Otvaranje: klizna traka
www.kibuba.hr

image
Mijeh Deuter Kibuba
Kibuba
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:31