SAN POSTAJE JAVA

Putovanje koje život znači: Malena Kiara s obitelji otputovala na liječenje u SAD

Kiara Goršić otputovala u SAD na liječenje

 Screenshot/hrt
Zahvaljujući velikoj humanitarnoj akciji, sedmogodišnja Kiara Goršić iz Šibenika, koja vodi bitku s rijetkim tumorom, dobila je priliku za život

Mala Šibenčanka Kiara Goršić koja boluje od zloćudnog tumora na mozgu otputovala je jutros s obitelji na eksperimentalno liječenje u Sjedinjene Američke Države! Novinari HRT-a razgovarali su prije odlaska na put s Kiarinim roditeljima, mamom Mateom Lambaša Goršić i tatom Valentinom Goršićem.

- Osjećaji su pomiješani, i dalje postoji strah od odlaska u nepoznato, a istovremeno sreća jer smo uspjeli. Kiara je uspjela zahvaljujući svim divnim ljudima Hrvatske i šire koji su nesebično stali uz nju i omogućili joj da ide u daljinu bitku i pobjedu, kazala je Kiarina mama Matea Lambaša Goršić.

image

Kiara Goršić

Sasa Buric/Cropix

Tata Valentino rekao je da je do sada kroz humanitarne akcije prikupljeno 16 milijuna kuna, a još tri milijuna kuna mogu računati od fondacije "Mila za sve".

- Znamo sve detalje liječenja kemoterapije s lijekom potpuno nove generacije. Liječnica koja će voditi Kiarino liječenje u San Franciscu prva je liječnica, od kada smo saznali za ovu bolest, koja je govorila o budućnosti. Nije se ograničila na godinu dana, godinu i pol dana već gleda u budućnost. To nas je razvedrilo i znamo da ovaj put mora biti uspješan, rekao je Valentino Goršić.

Hrvati koji žive u SAD-u masovno su se javili za pomoć Kiari

- Imali smo more poziva, more mailova ljudi koji nesebično staju od tamo uz našu Kiaru. Par je i šibenskih obitelji koje tamo žive i jedna od tih obitelji će nas i dočekati na aerodromu, rekla je mama Matea.

Dodala je da se Kiara osjeća dobro, ali da je mori velika briga hoće li je Dida Mraz u velikom San Franciscu uspjeti pronaći, donosi HTV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2023 01:09