PATILA OD DEPRESIJE

S 19 je odlučila postati muškarac, a s 27 prestati opet ‘prihvatiti svoju ženstvenu stranu‘

Alia Ismail proces promjene spola započela je s 19 godina

 Screenshot/Wochit
Alia Ismail cijelo je djetinjstvo bila "fluidna" prema spolu, a onda s 19 odlučila postati muškarac

Alia Ismail (27) iz američkog grada Detroita u saveznoj državi Michigan cijelo se djetinjstvo odijevala neutralno. Više su je privlačili odjeća, aktivnosti i igra dječaka. Zatim je s trinaest godina otkrila svoju "žensku stranu". Počela se romantično zanimati za dječake, odijevati tipičnije za ženski spol i šminkati. No, s devetnaest je godina odlučila sve to ostaviti iza sebe kako bi postala - muškarac.

Alia je tako postala Issa, kirurški je odstranila grudi i započela dugačak period hormonalne terapije testosteronom.

No, nakon tri, četiri godine shvatila je da je terapija čini sve depresivnijom i počela razmišljati o prestanku. U veljači 2021. godine, nakon šest godina hormonske terapije, Issa je odbacila bradu i brkove te se ponovno pronašla u odrednicama ženskog spola.

NJEZINU ISPOVIJEST I PUTEVE (OBRNUTE) TRANSFORMACIJE POGLEDAJTE U VIDEU:

Alia se nada da će svojim primjerom pomoći drugima koji se muče s pitanjem identiteta, onima koji žele tranziciju provesti do kraja, ali i onima koji su shvatili da hormonska terapija nije za njih.

Nakon dugotrajnih procesa i dubokih analiza zaključila je kako je u različitim fazama života prihvaćala drugi spol te da je iznimno "fluidna".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:45