HRABRA DJEVOJKA

SA 19 GODINA DOBILA JE GROZNU DIJAGNOZU, DVIJE GODINE POSLIJE OBJAVILA JE POPIS ŽIVOTNIH ŽELJA 'Odbila je terapiju kako ne bi naštetila djetetu'

Abbie Colvin; u krugu: njezin popis želja
 Abbie Colvin, Christe Colvin / FACEBOOK, GOFUNDME
 

Engleskoj studentici Abbie Colvin (21) iz mjesta Poulton-le-Fylde (Poulton) u okrugu Lancashire prije dvije i pol je godine nakon rutinskog ginekološkog pregleda rečeno da boluje od raka cerviksa te da će morati na histerektomiju. Bolest joj je utvrđena nakon što je godinu dana trpjela bolove u leđima i krvarila nakon seksa, a razvila je i cistitis.

Colvin je zbog svog teškog zdravstvenog stanja odlučila živjeti život punim plućima te je sastavila popis stvari koje bi htjela napraviti, odnosno doživjeti - popularni "bucket list", odnosno listu želja, piše Daily Mail.

Njezina je starija sestra Christie Colvin pokrenula kampanju na internetskoj stranici GoFundMe, platformi za prikupljanje novaca.

"Mojoj su mlađoj sestri prije dvije i pol godine rekli da boluje od raka cerviksa. Imala je 19 godina. Rečeno joj je da neće moći imati djecu jer će se morati podvrgnuti histerektomiji. Međutim, oni nisu znali da je ona na dan operacije doznala da je trudna. Abbie je odbila liječenje kako ne bi naštetila djetetu. Devet mjeseci poslije, rodio se Oscar. Abbie je nakon njegovog rođenja nastavila s liječenjem", piše Christe na GoFundMe stranici. "Od tada prima samo loše vijesti. Rak se širi njezinim tijelom. Svakog tjedna ide na kemoterapiju i terapiju radijacijom kako bi preživjela."

Christe navodi da se njezina sestra svakog dana budi u četiri sata ujutro kako bi mogla ići na posao i zaraditi novac za svakodnevne potrepštine. "Uz to, studira u Manchesteru kako bi bila liječnica. Sve je predmete položila s pet. Sve je to uspjela dok se brinula za jednogodišnje dijete. Ludilo, znam", dodala je. "Njezini ljubljeni vide kako se ona svakog dana bori kako se ne bi vidjelo da se muči. Bori se za svog sinčića i vjerujem da jedino zbog toga uspijeva. Velika nam je inspiracija."

Christie kaže da su njezinoj sestri rekli da "možda neće doživjeti Božić" te da želi stvoriti što je više uspomena.

Prema objavi na GoFundMe, popisu želja Abbie Colvin nalaze se sljedeće aktivnosti i ciljevi:

- naučiti plesati oko šipke

- napraviti jedan zgib

- meksički tulum

- istrčati "Utrku za život" (organizira je organizacije Cancer Research UK)

- diplomirati s peticom

- vjenčati se

- biti kuma Christie

- naučiti klizati na ledu

- vidjeti polarnu svjetlost

- plivati s morskim psima

- jahati slona

- jesti talijansku hranu u Italiji

- vidjeti piramide

- naučiti kaligrafiju

- posjetiti Disney World

- posjetiti London

- naučiti španjolski

- ići na putovanje s Oscarom

- gledati izlazak sunca s Josephom (njezin muž)

- seks pod zvijezdama

- skok s padobranom

- sudjelovati u kampanji da se snizi dobno ograničenje za papa test

- ostaviti Oscaru pet tisuća funti

- otići na odmor s obitelji

U trenutku pisanja ovog teksta Christie je preko stranice GoFundMe od traženih 20 tisuća funti prikupila nešto manje od 19 tisuća funti. Taj je iznos prikupljen u osam dana, a kampanju je doprinijelo 1.025 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:06