PREOKRET

Šimun će ipak krenuti u vrtić: Ravnateljica kaže da je došlo do ‘nesporazuma u komunikaciji‘

Šimun Stojanović i pas Simba
 Danijel Soldo/Cropix
Nakon što je potresni video majke dječaka dospio u medije, došlo je do preokreta

Nakon što je danas majka dječaka Šimuna Stojanovića iz Županje objavila potresni video na Facebooku u kojem, cijelo vrijeme plačući, govori o tome kako njezin sin nije primljen u Dječji vrtić u Županji, priča je ipak dobila sretan kraj i dječak je primljen u vrtić.

Sastanak s ravnateljicom vrtića na kraju je donio pozitivan rasplet po Šimuna i njegovu obitelj.

- Bili smo na sastanku s ravnateljicom i stručnim službama u vrtiću. Kazali su nam da je u cijeloj priči došlo do nesporazuma u komunikaciji zbog čega su izrazili žaljenje. Na kraju je odlučeno da će Šimun ipak krenuti u vrtić od rujna po jednom lakšem programu. Dolazit će na sat vremena, a ja ću biti s njim i to će trajati određeni period u kojem ćemo pratiti kako sve funkcionira, nakon čega će biti donesena odluka može li i dalje nastaviti pohađati vrtić uz asistenta. Mi smo, zapravo, to i htjeli od samoga početka. Nismo nerazumni ljudi i znamo sve o našem sinu. Zato smo htjeli da ga netko vidi, provede vrijeme s njim, popriča... i nakon toga odluči hoće li ga primiti u vrtić ili ne. Sada je to riješeno, a osobno mi je žao što sam i za ovaj problem morala posegnuti za javnom objavom, no izbora nisam imala - kazala nam je Šimunova majka.

Podsjetimo, majka Martina je rekla da od 65 predanih zahtjeva za upis u vrtić jedino Šimun nije primljen. Rečeno im je da je 'rizičan za sebe i drugu djecu'. Naime, Šimun je prošle godine u SAD-u podvrgnut kompliciranoj operaciji nakon koje je dobio protezu za nogu kako bi napokon mogao samostalno hodati.

- To je strah od nepoznatog. Od ovakve djece. Želim reći da oni nisu zarazni, nemaju drugačije potrebe od druge djece. Trenutno je Šimunova najveća potreba društvo, vršnjaci. Toliko je vremena bio izoliran, po bolnicama. I onda smo naišli na zatvorena vrata u našoj Županji. U našem gradu. U vrtiću koji je odgojio moje dvoje djece i na tome sam im beskrajno zahvalna, napisala je Šimunova majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:28