VELIKA AKCIJA

Šimun ide na treću operaciju u SAD, obitelj u škripcu s novcem: ‘Ovo u medicini nije zabilježeno‘

.

 /Cropix
Svi vi koji imate mogućnosti i volje pomoći financijski možete donirati na Šimunov račun

Sjećate se Šimuna, mališana iz Županje rođenog krajem 2017. s brojnim malformacijama, za kojeg je svojedobno pokrenuta velika akcija "Za Šimunov korak" i kroz koju su hrvatski građani još jednom pokazali veliko srce prikupivši novac za prvu etapu njegova liječenja u SAD-u?

Taj, unatoč svemu, veseli dječačić, kojem je u nogicama nedostajalo više od 25 kostiju, čašica u kuku te cijelo koljeno u lijevoj nozi, a na sve se borio i s dupliciranom bedrenom kosti, pred novim je izazovima. Za nešto manje od mjesec dana točnije 22. lipnja ove godine zakazan je novi termin za sljedeću, treću po redu, operaciju u Paley institutu u West Palm Beachu u SAD-u.

"Još jedno odbrojavanje je ispred nas… Šimunu će operirati desno koljeno i stopalo. Stanje u kojem je Šimun rođen (s nedostatkom brojnih kostiju) još nije zabilježeno u medicini, a njegov rast inzistira korekcije kostiju koje ima kako bi bio pokretan i bez bolova. Više se ne usudimo pitati liječnike za predviđanje budućih operacija jer je sve toliko individualno i ne predvidivo u njegovoj situaciji. Idemo naprijed dan po dan. Još uvijek čekamo odobrenje HZZO-a o pokriću troškova operacije, ali nadamo se da će i ovaj puta imati razumijevanja jer se radi o bolesti koja nema svoje ime i prezime.

Zbog nefunkcionalnosti koljena na Šimunovoj lijevoj nozi amputirana mu je noga iznad koljena 2019. i tada je dobio priliku prvi puta napraviti svoje korake, a 2021. mu je korigiran desni kuk i desno stopalo koje ima svega nekoliko kostiju, kako bi bilo funkcionalno. U međuvremenu je imao epi napad i otkrivene su izrasline u neuralnom kanalu (kao posljedica operacije zatvaranja spine bifide meningomijelokele 2018. koje redovito pratimo i držimo pod kontrolom.

image
Za Šimunov korak/Facebook

Zapetljani su mu živci u donjem dijelu leđne moždine (tethered cord sindrom) i kao posljedica spine ima neurogeni mjehur pa ga kateteriziramo svaka 4 sata – napisala je Šimunova majka ističući da, bez obzira na sve netom navedeno, njezin mališan je i dalje komunikativno, zaigrano, veselo i pametno dijete koje se lavovski bori sa svim poteškoćama jer kako on kaže:"Pa ja imam 5 godina i jako sam hrabar!".

- Voljela bih kada bih sve ovo mogla preuzeti na sebe i dati mu sve ono što mu nedostaje, krenuvši od svoje dvije noge, ali nažalost, to još uvijek nije moguće… Za sada mu dajem svu ljubav ovoga svijeta i trudim se zajedno sa suprugom i obitelji koliko god je moguće olakšati mu svaki korak i pružiti svu medicinsku skrb koja mu je potrebna.

Naš odlazak na liječenje u inozemstvo iziskuje velike financijske troškove i bez vaše pomoći Šimun danas ne bi hodao i trčao. Za to smo vam svima beskrajno zahvalni. S obzirom da je Šimunu proteza i ortoza već mala, nakon operacije ćemo vidjeti i opciju izrade novih na POA bez kojih nema ni njegovog koraka – zaključila je Šimunova majka unaprijed beskrajno zahvalna na svakom doniranom centu, euru, dolaru ....

image
Za Šimunov korak/Facebook

Za dva tjedna roditelji sa Šimunom putuju za Ameriku. Spakirat će svoje živote u nekoliko kofera i po treći puta sa sinom, čija bolest kao stalni podstanar još uvijek nema naziv, otputovati na operaciju koja za njega znači manje bolova i koliko-toliko normalniji život.

Stoga, svi vi koji imate mogućnosti i volje pomoći financijski da se Šimunu osigura adekvatna zdravstvena skrb i rehabilitacija te smještaj i svakodnevni transport do bolnice kao i adekvatna pomagala da bezbrižno korača, možete donirati na Šimunov račun otvoren u Erste banci na ime Šimun Stojanović, Županja, na broj računa: HR8224020063211280649, BIC/SWIFT: ESBCHR22

image
Za Šimunov korak/Facebook

Također, za tu priliku lansirana je i GOFUND ME kampanja na linku - https://gogetfunding.com/za-simunov-korak-for-simons-step/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 20:21