PREDSTAVIO IH REPER

Skandal zbog sotonskih tenisica koje sadrže ljudsku krv: Nike se ograđuje, a evo tko likuje!

MSCHF x Lil Nas X ”Satan Shoes”
 Twitter/mschf
U prodaji je i dalje ova limitirana serija tenisica od točno 666 komada, a otkriveno je i čija je krv u svim tim tenisicama...

Nakon što je prije par dana kontroverzni glazbenik Lil Nas X zgranuo svijet objavom kako baš danas, na samom početku Velikog tjedna, izlazi njegova pomno dizajnirana linija - đavoljih tenisica - naziva Satan Shoes nije trebalo dugo čekati da ova bizarna vijest postane skandal.

Naime, Lil Nas X čak je i dolio je ulje na vatru s ironičnom isprikom na YouTubeu. U videu koji je namjerno nazvao "Lil Nas X se ispričava zbog Satan Shoes", 21-godišnji glazbenik zapravo je obmanom pratitelja još jače promovirao tenisice koje na sebi imaju znak pentagrama, a u đonovima sadrže - ljudsku krv.

Počinje riječima: "OK, ljudi, vidim da svi pričate o sotonskim tenisicama, pa bih želio istupiti i reći...", a onda se kadar mijenja u njegov erotični ples đavlu u krilu iz njegovog spota za novi singl "Montero (Call Me By Your Name)", koji je također šokirao javnost upravo sotonističkom temom.

U svakom slučaju, njegova limitirana serija tenisica od točno 666 komada nastala je u suradnji s tvrtkom MSCHF, a osim pentagrama, na đonu koji sadrži ljudsku krv je i označen redak iz Biblije, 10:18, iz evanđelja po Luki koje aludira upravo na sotonu.

Uz to cijena tenisica koje su redizajnirani Nikeov model Air Max '97 je, simboličnih 1018 dolara.

Vrag ovog puta ne nosi Pradu već - Nike.

Ubrzo, tvrtka Nike oštro se ogradila od bilo kakve suradnje s Lil Nas X-om i sudjelovanja u proizvodnji spornih tenisica.

S druge strane, zaposlenici MSCHF-a su za NBC News potvrdili kako su darovali krv koja se nalazi u đonovima.

image
Twitter/saint

Da stvar bude bizarnija, MSCHF je prijašnji model tenisica nazvao Isusovim, odnosno Jesus Shoe, a u njihovim je đonovima pak bila kapljica vode iz rijeke Jordan.

Kako bilo, glazbenikov projekt koji sadrži slike pakla i poigravanje motivima vraga, pregledalo je više od 30 milijuna korisnika YouTubea od petka kad je objavljen.

image
Twitter/saint

Među prvima, na glazbenika se zbog promocije "sotonskih tenisica" na Veliki tjedan obrušila guvernerka Južne Dakote Kristi Noem, naglasivši zgroženost Lilovim potezom uoči Uskrsa, ali i strahom za djecu koja se na njega ugledaju i priželjkuju "ekskluzivne" tenisice. Njezinoj objavi Lil Nas se dodatno narugao riječima: "Ti si guvernerka i tvitaš o prokletim tenisicama!? Radi svoj posao".

U daljnjem odgovoru dodao je: "Svoje sam tinejdžerske godine proveo mrzeći sebe zbog sranja koje ste propovijedali da će mi se dogoditi jer sam gay. Zato se nadam da ste bijesni, ostanite bijesni, osjetite istu ljutnju koju nas učite da je osjećamo prema sebi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:30