POSRNULI DOMINGO

Slavni tenor dotaknuo dno: Povezali ga s notornom kriminalnom bandom koja je trgovala ljudima!

Unatoč tome što je više puta optužen za seksualno zlostavljanje, Domingo je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci nastupao po Europi, Latinskoj Americi i Bliskom istoku

 JORGE GUERRERO/AFP
Više od 20 žena Dominga je tijekom posljednje tri godine optužilo za u najmanju ruku neprimjereno ponašanje

Državno tužiteljstvo Republike Argentine povezalo je osramoćenog opernog pjevača Plácida Dominga sa zločinačkom grupom iz grada Buenos Airesa koja je služila kao paravan za trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja te druge zločine, piše NPR.

Argentinska je policija prošlog tjedna na lokacijama koje se povezuju s tom zločinačkom organizacijom izvela 50 racija te uhitila 19 osoba. Zločinačka je grupa djelovala pod imenom Škola za yogu Buenos Aires.

Više je južnoameričkih televizijskih postaja objavilo zvučne zapise na kojima se navodno može čuti kako Domingo i članovi zločinačke organizacije kuju raznorazne planove. Nije otkriveno kada su nastali ti zapisi.

Više od 20 žena Dominga je tijekom posljednje tri godine optužilo za u najmanju ruku neprimjereno ponašanje. Domingo i Njujorška Metropolitan Opera prestali su profesionalno surađivati zbog tih optužbi, a Domingo je zbog istih napustio mjesto izvršnog ravnatelja Losanđeleske opere.

Tužitelji tvrde da se na jednoj snimci navodno može čuti kako Domingo i žena poznata kao "Mendy" susret seksualne prirode. Muškarac, za kojeg tužitelji kažu da je Domingo, na toj snimci govori kako će s jedne večere otići bez da će o svom odlasku obavijestiti svoje agente i druge predstavnike te se s njome sastati.

Na jednoj od drugih snimaka navodno se može čuti kako ushićena Mendy zove navodnog vođu kriminalne skupine Juana Percowicza i govori mu da se dogovorila s "Plácidom".

Domingo, 81-godišnji rođeni Španjolac, nekoć je bio jedna od najvećih zvijezda opere. Između ostaloga, svjetsku mu je slavu donijelo članstvo u skupini Tri tenora. U njoj su još bili pokojni talijanski operni tenor Luciano Pavarotti te španjolski operni tenor José Carreras.

Unatoč tome što je više puta optužen za seksualno zlostavljanje, Domingo je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci nastupao po Europi, Latinskoj Americi i Bliskom istoku. Još je uvijek ambasador Rolexovih satova.

Domingo se u razgovoru za Deutsche Welle koji je objavljen u siječnju 2021. godine odbio očitovati o optužbama s kojima se sočio tijekom godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:53