ODLAZAK VANJE ŽIKIĆ

Smrt mlade natjecateljice ‘Života na vagi‘ šokirala kolege: ‘Znala sam da je bolesna, ali ovo...‘

Vanja Žikić
 Privatni Album
Družili smo se za vrijeme showa i baš sam bio ponosan što je u mom timu bila, trebala joj je pomoć - rekao je Mario Mlinarić

Varaždinka Vanja Žikić, bivša natjecateljica showa “Život na vagi”, preminula je u riječkoj bolnici sa samo 30 godina, a vijest o njenom preranom odlasku pogodila je sve koji su je poznavali, prvenstveno njenog tadašnjeg trenera Marija Mlinarića.

- Vanja je bila u mom Crvenom timu u “Životu na vagi”, sjećam je se kao izrazito drage cure, željne promjene u životu. I dok je bila u showu, bila je na tom pravcu. Družili smo se za vrijeme showa i baš sam bio ponosan što je u mom timu bila, trebala joj je pomoć i nadao sam se da će uspijeti promijeniti svoj život – ističe Mlinarić.

Vanja je po zanimanju je bila grafičarka, no želja joj je bila postati frizerka. Glavni motiv za prijavu u RTL-ovu emisiju bio joj je taj što "više nije željela biti ista".

- Želim promjenu, želim obitelj, želim osjetiti što je to ljubav i ne mogu se više gledati ovakvu - otkrila je tada.

Iako je napustio show u kojem je bio trener, Mlinarić je, kaže, ostao u kontaktu s velikim brojem natjecatelja i svi su u šoku.

- Vanja je bila mlada i draga, ne mogu vjerovati. Znali smo da ima upalu pluća i da je u bolnici... strašno mi je žao. Uvijek je bila pozitivna i nasmijana, i znam da je htjela imati bolji i sretniji život, te ljubav i obitelj. Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. Želim izraziti sućut njezinoj obitelji – rekao nam je Mlinarić.

Nakon izlaska iz showa, Vanja je ubrzo pronašla i ljubav te ostvarila svoju najveću želju - da bude voljena. Od početka 2019. godine Vanja je bila je u vezi sa Senjaninom Denisom Tomljanovićem Mujićem, a upravo je u Senju i živjela nakon izlaska iz showa krajem 2018. godine. Nakon završetka showa u najboljem je odnosu ostala sa Senjankom Josipom Lopac, koja joj je u “Životu na vagi” bila cimerica. Često su se družile i posjećivale, bile su prijateljice.

U dobrim je odnosima Vanja ostala i s bivšom natjecateljicom showa Irenom Štetić Andrin.

- Baš sam potresena i užasno mi je žao. Sve se tako brzo odvilo, u tjedan dana. Dobila je upalu pluća, pokupila bolničku bakteriju i potom je dobila sepsu. Baš sam u šoku, zbilja ne znam što da vam kažem. Vanja je bila dobra osoba, preživjela je puno nedaća i imala je težak život, ali sa svime se borila s osmijehom. Jednostavno nije bila jaka da se i s ovim izbori do kraja. Nadam se da je sada na nekom boljem mjestu gdje je ne more sve ove brige i problemi koje je imala za života, te da je napokon potpuno sretna – rekla je Štetić Andrin.

Nakon izlaska iz “Života na vagi” mnogi su natjecatelji pokleknuli i vratili još veću kilažu nego što je bila kada su ušli u show. Upravo se to dogodilo i Vanji, kako doznajemo. Ona je 2016. godine imala je čak 186 kilograma, a sada poslije napornih treninga u “Životu na vagi” i nakon showa njena kilaža pala je na 118 kilograma. U jednom trenutku bila je nadomak dvoznamenkaste kilaže, ali posljednih je mjeseci vratila veliki broj kilograma i teško se s njima nosila.

- U šoku sam totalnom. Znala sam da je u bolnici i da je bolesna, ali nitko nije mislio da će do ovoga doći. Baš mi je bilo drago što je pronašla ljubav i skrasila se, ali evo, krenulo je po krivu – rekla nam je Dubrovčanka Keti Ćorvila, bivša natjecateljica koja je s Vanjom bila bliska u showu, a i poslije su se povremeno čule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:52