OGORČENA POTROŠAČICA

Splićanki Tanji dosadilo da je varaju u trgovini: ‘Osjetila sam da kilaža mesa nije točna...‘

Kućna vaga je pokazala drukčiju kilažu

 Čitateljica
‘Obično im je jedna cijena istaknuta u dućanu, a kroz kasu prolazi druga pa se ti snalazi...‘

O tome kako sve "vješti" trgovci varaju svoje kupce mogla bi se napisati knjiga, a u njoj bi mogućnosti vezane za vagu zasigurno ispunile uvodno poglavlje. Ovu su abecedu računanja sebi u korist, ako je suditi po iskustvu naše čitateljice Tanje usvojili i djelatnici odjela za svježe meso u prodavaonici "Plodine" na adresi Put Pazdigrada, čija je vaga zabilježila 52 grama više od stvarne težine mesa, piše Slobodna Dalmacija.

- Kada mi je mesar uručio meso odmah sam osjetila da mi kilaža "pod rukom" ne odgovara jednom kilu. Čim sam došla kući, odmah sam izvagala. Imala sam što i vidjeti! Ono što je kod njih vaga procijenila kao 1.014 kg mesa, kod mene je težilo tek 962 grama. A pouzdano znam da mi je kuhinjska vaga točna – požalila nam se ova Splićanka, ističući kako u istoj trgovini često nailazi na neispravne cijene.

image

Račun.

Privatna Arhiva

- Obično im je jedna cijena istaknuta u dućanu, a kroz kasu prolazi druga pa se ti snalazi. Ali sad mi je prekipjelo. Uz već i ovako skupe cijene, takvo je ponašanje sramotno - dodala je.

Iz "Plodina" kojima smo se prije tjedan dana obratili pozivajući ih na komentar, nije stigao odgovor. Ako dođe, objavit ćemo ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:12