Stjepan Vukadin

STJEPAN PROŠAO TEŽAK PUT OD IZBJEGLICE IZ BUGOJNA DO KUHARA U ELITNOM RESTORANU 'Trebao sam biti svećenik, sam Gospodin me uputio u 'Zrno Soli''

Stjepan Vukadin, 24-godišnji šef kuhinje restorana „Zrno Soli“
 Tom Dubravec/Hanza Media
 
 

Čudni su putevi Gospodnji - tako bi u jednoj rečenici svoj život vjerojatno opisao Stjepan Vukadin, 24-godišnji šef kuhinje restorana „Zrno Soli“. Njegov životni put koji ga je doveo do rada u tom elitnom ribljem ugostiteljskom objektu smještenom u splitskoj ACI marini zvuči pomalo filmski, a donosi ga Slobodna Dalmacija.

Obitelj je pred ratnim razaranjima bila prisiljena iz Bugojna doći živjeti u Rogoznicu, gdje se Stjepan rodio i proveo cijelo djetinjstvo sa šestero braće i sestara, motajući se oko majke u kuhinji i pomažući joj dok je pripremala obroke za mnogobrojnu obitelj. Kada je došlo vrijeme da upiše srednju školu, najviše ga je „vuklo“ da postane kuhar, no na kraju je ipak upisao Tehničku školu u Šibeniku, smjer tehničar za računarstvo. Jednog jutra u prvom srednje,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 11:41