StoryEditor
SMJELI MODNI ODABIR

Stručnjakinja za protokol o outfitu Katarine Peović: ‘Minice nisu primjerene, pa to nije disko!‘

‘Političari u Sabor idu na posao, a minica nije poslovan tip odijevanja‘, objašnjava stručnjakinja. Ideal je tzv. Chanel dužina
 Damjan Tadić/cropix, Goran Mehkek/cropix

U tijeku je treća sjednica Hrvatskog sabora, a trenutačno je glavna tema s Markovog trga – neobičan outfit saborske zastupnice iz redova Radničke fronte.

Katarina Peović, 45-godišnja Zagrepčanka, na sjednici se pojavila u crnoj opravi prilično smjele duljine – do pola bedra.
Njena je modna kombinacija mnogima 'upala u oči' jer je Peović ovim odabirom zapravo prekršila poslovni dress code kakav se očekuje od političara i političarki u Saboru, unatoč ljetnim temperaturama koje se u ovom slučaju ne mogu smatrati olakotnom okolnosti.

image
Katarina Peović
Goran Mehkek/Cropix

Da minice u Saboru i sličnim institucijama nisu poželjne potvrdila nam je i Milada Privora, bivša ravnateljica Državnog protokola i šefica protokola predsjednika Republike Hrvatske.

- Ne možemo reći da su minice u Saboru zabranjene, ali svakako nisu primjerene. Političari u Sabor idu na posao, a minica svakako nije poslovan tip odijevanja. Pa, nije to disko! - jasna je Privora.

image
Milada Privora
Damjan Tadic/Cropix

No, koja je onda primjerena duljina haljina i suknji? Iznad koljena, ispod koljena?

- Najmanja propisna dužina je do pola koljena, tzv. Chanel dužina, ali bolje je da se prekrije koljeno. Na koncu, svatko ima ogledalo kod kuće – ističe poznata stručnjakinja za protokol.

image
Katarina Peović
Goran Mehkek/Cropix

U Saboru smo i ranije znali viđati smjele, ali začudne modne odabire. Tako smo mogli vidjeti tenisice i traperice, te druge odjevne kombinacije, a po prekratkoj haljini ostala je upamćena samo Josipa Rimac, kada je 2016. u sabornicu je ušetala u kratkoj crnoj haljini, koja je ipak bila prekratka za saborske klupe iako je haljinu uparila s gustim najlonkama.

image
Katarina Peović
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2020 13:35